Veronika Gregorová (vlevo) z Olomouce smečuje proti bloku Martiny Mrázkové z Přerova.

Veronika Gregorová (vlevo) z Olomouce smečuje proti bloku Martiny Mrázkové z Přerova. | foto: Petr Janeček, MAFRA

Volejbalistky Přerova odvrací v play-off první olomoucký mečbol

  • 0
První semifinálový mečbol se pokusí v domácím prostředí odvrátit volejbalistky Přerova. V úvodním kole extraligového play-off prohrávají s Olomoucí 0:2 na zápasy a dostaly se na hranu vyřazení. Pokud neuspějí, budou zápasy o medaile sledovat pouze v roli diváků. Utkání začíná v pátek v 18 hodin, případný čtvrtý duel se bude hrát v sobotu, opět v Přerově.

"Pokusíme se zdánlivě rozhodnutou sérii zdramatizovat. Ve sportu je možné všechno," tvrdí přerovský trenér Vladimír Sirvoň. Současně si uvědomuje, že k úspěchu potřebuje jeho tým podat diametrálně odlišný výkon než v prvních dvou zápasech v Olomouci.

"Pokud budeme hrát stejně, nemáme šanci. Bez servisu a příjmu se uspět nedá. V těchto ukazatelích se musíme hodně zlepšit. Jedině tak můžeme uspět,"říká.

Vysokoškolačky pojedou ke třetímu derby s náskokem dvou výher a ve velké pohodě. V dosavadním průběhu série ztratily jediný set, když především v zahajovacím střetnutí nedaly soupeři šanci na úspěch.

"Trošku mě vystrašil začátek druhého utkání. Soupeř využil naši slabší chvilky a získal vedení. Pak se naštěstí hráčky dokázaly zkoncentrovat a zápas otočily," ohlédl se za domácím vystoupením Univerzity kouč Jiří Teplý.

Jeho tým se pokusí ukončit čtvrtfinále co nejdříve. Nejlépe hned v pátek v podvečer. "Je to pouze na nás. Chtěl bych pochopitelně uspět, abychom se mohli v klidu připravovat na semifinále," přeje si Teplý.

Žádné komplikace si před sobotním výjezdem do Ostravy nepřipouštějí úřadující šampionky z Prostějova. Jediný favorit extraligy ve vlastní hale mladé družstvo doslova zválcoval a také ve třetím zápase se nepředpokládá jiný scénář. I ztráta setu by byla obrovským překvapením. Zvlášť, když se do sestavy po nucené pauze vrací opory Markéta Chlumská a Anna Veliká.

"Cestu za postupem si můžeme zkomplikovat jedině sami. Z podcenění přesto nemám žádnou obavu. Náš tým ještě v sezoně neměl problém s motivací na zápas," řekl Miroslav Čada, trenér Prostějova. "Do utkání pošlu také hráčky širší rotace. V této fázi play-off ještě nemusí hrát výhradně základní sestava," dodal.

Rozdělení rolí v sérii v Ostravě berou jako realitu. Severomoravanky chtějí proti Prostějovu především sbírat zkušenosti. "Chceme sehrát důstojné utkání," prohlásil ostravský kouč Jiří Kozel. Sobotní střetnutí v Ostravě začíná v 18 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž