Volejbalistky Olympu a Brna ve finále

  • 3
Praha - O titul volejbalových mistryň se utkají hráčky pražského Olympu a KP Brno. Rozhodly o tom čtvrté zápasy semifinálových sérií, v nichž oba celky uspěly na palubovkách soupeřek. O poznání více práce měly Brňanky, které za 90 minut přehrály Frenštát pod Radhoštěm 3:2, Olympu stačilo k hladké výhře v Liberci něco málo přes hodinu. V bojích o udržení si extraligovou příslušnost pro příští sezonu udržela Olomouce a na úkor pražské Slavie překvapivě i Frýdek-Místek.

SEMIFINÁLE

Frenštát pod Radhoštěm - Brno 2:3 (17, -17, -21, 22, -7)
Rozhodčí:
Dočkal, Dvořák. Čas: 90 min. Diváci: 250. Konečný stav série: 1:3.

Domácí začali úvodní set ve velkém stylu, předčili Brno zcela zřetelně. Ve druhém trenér Čada vystřídal nevýraznou Chalcarzovou za Dvořákovou a změna hostujícím hráčkám pomohla. Laposu se přestalo dařit na příjmu i útoku. Ve třetí sadě udělalo Brno méně nevynucených chyb a ujalo se vedení. Ve čtvrtém dějství měly Jihomoravanky blízko k vítězství, Frenštát si přece jen zvýšenou bojovností vynutil pátý set. V něm ovšem zcela propadl, je vyřazen a dva předchozí ligové tituly neobhájí.

TU Liberec - Olymp Praha 0:3 (-19, -17, -16)
Rozhodčí:
Fink, Labašta. Čas: 64 min. Diváci: 150. Konečný stav série: 1:3.

Domácí hráčky z Technické univerzity nezopakovaly výkon z předešlého dne a hostujícímu Olympu stačil průměrný výkon ke snadnému vítězství 3:0, jímž se posunul do finále proti Ostravě. Pražanky mají šanci získat zpět titul po dvou letech kralování Frenštátu.

O ZÁCHRANU

UP Olomouc - NH Ostrava 3:1 (13, 15, -16, 27)
Rozhodčí:
Došlík, Cirbus. Čas: 96 min. Diváci: 420. Konečný stav série: 3:1.

Po druhém setu se zdálo, že utkání i série skončí velmi brzy. Ostrava se však ve třetí sadě zvedla a začalo drama. Ve čtvrté části hry potřebovaly Olomoučanky pět mečbolů, aby zápas ukončily a rozhodly o své extraligové příslušnosti i pro příští sezonu.

Sokol Frýdek-Místek - Slavia Praha 3:2 (22, -17, -15, 20, 13)
Rozhodčí:
Vykoukal, Pavelek. Čas: 120 min. Diváci: 250. Konečný stav série: 3:1.

Vyrovnaný zápas, v němž slávistky nejprve otočily nepříznivý stav, rozhodly Moravanky v závěrečném tie-breaku. V pátém setu Sokol projevil obrovskou touhu po vítězství a ve dvouhodinové bitvě si zajistil příslušnost k domácí elitě i pro příští ročník.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž