Volejbalistky České republiky

Volejbalistky České republiky | foto: www.cvf.cz

Volejbalistky narazí na ME 2009 na Slovensko, Srbsko a Ázerbájdžán

  • 1
Lodž (Od zvláštního zpravodaje MF DNES) - Na další česko-slovenský souboj na vrcholné úrovni se mohou těšit sportovní fanoušci. Dojde k němu příští rok v září na evropském šampionátu volejbalistek v Polsku. Oba celky se potkají v základní skupině D v Katovicích ještě s týmy Srbska a Ázerbájdžánu.

Rozhodl o tom dnešní los v Lodži, který přímo na místě sledovala trenérka českých reprezentantek Táňa Krempaská. "Mohlo to být horší," konstatovala.

"Musíme si ale uvědomit, že Srbsko hrálo letos na olympijském turnaji v Pekingu a na minulém evropském šampionátu skončilo druhé. To je jasný favorit skupiny. Ale podcenit nemůžeme nikoho," dodala Krempaská.

Šampionát se bude hrát v září 2009 ve čtyřech polských městech - v Bydhošťi, Lodži, Vratislavi a Katovicích, kde se představí i český tým. Do další fáze šampionátu postoupí tři ze čtyř týmů z každé skupiny.

Českým reprezentantkám na minulém šampionátu uniklo přímé postupové místo, ale účast na závěrečném turnaji v Polsku si vybojovaly suverénním vystoupení v kvalifikaci. Ve skupině se Slovinskem, Albánií a Moldavskem ztratily pouhé dva sety a se šesti výhrami snadno postoupily.

Zlaté medaile budou obhajovat Italky, které skončily letos na olympiádě jako nejlepší z Evropanek na pátém místě.

. Los ME volejbalistek 2009

Skupina A (Lodž): Polsko, Nizozemsko, Španělsko, Chorvatsko
Skupina B (Bydhošť): Itálie, Německo, Turecko, Francie
Skupina C (Vratislav): Rusko, Belgie, Bulharsko, Bělorusko
Skupina D (Katovice): Česko, Slovensko, Srbsko, Ázerbájdžán


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž