Radost ostravských volejbalistů

Radost ostravských volejbalistů | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Volejbalisté Ostravy a Havířova se protivníků nebojí. Doufají v postup

  • 0
Loňský finalista extraligy Liberec a zkušenými hráči nabitý Zlín. To jsou soupeři volejbalistů Ostravy a Havířova ve čtvrtfinále extraligy, které se rozjíždí ve středu. Ostravští začínají s Libercem v 17 hodin doma, Havířovští ve stejnou dobu nastoupí ve Zlíně.

"Pokud do zápasů s Libercem půjdeme s velkou pokorou, tak bychom měli uspět," věří ostravský trenér Zdeněk Šmejkal. "Doufejme, že sezona nám potrvá ještě nejméně měsíc." To by znamenalo postup mezi čtyři nejlepší celky ligy.

"Jsme na to psychicky i fyzicky připraveni," prohlásil ostravský kapitán Marek Mikula. "Rozhodne zodpovědný přístup k zápasům, soustředěnost." A důležitý bude hned první zápas. "Kdo ho vyhraje, získá mentální převahu," upozornil Šmejkal. "I proto věříme i ve velkou podporu fanoušků," dodal Mikula.

Ostatně, aby je do haly přilákali, zorganizovali pro ně letos už dva vydařené společné tréninky s extraligovými hráči. "Snad nás lidi přijdou podpořit," řekl ostravský manažer Tomáš Zedník.

Ostravští příznivcům slibují i jedno velké překvapení, které pro ně připravil celý tým. "Jen nevím, jestli to stihneme už na to první utkání," usmál se Mikula, ale oč jde, to nenaznačil. "My nesmíme ani naznačovat," dodal cimrmanovsky trenér Zdeněk Šmejkal.

Čtvrtfinále nabízí souboj Tomášů

Souboj Havířova se Zlínem bude i duelem Tomášů, havířovského trenéra Jaroslava a jeho syna, zlínského smečaře Marka. Proti sobě nastoupili už mockrát, jen v této sezoně v lize a poháru pětkrát. "Ale pokud vím, tak v play-off se utkáme poprvé," usmál se Jaroslav Tomáš.

Zlín je podle něho favorit. "Po základní části skončil druhý, my sedmí, ale my můžeme hrát uvolněně," řekl trenér Tomáš. "Pokud budeme bojovat jako v minulých zápasech, tak jsme neřekli poslední slovo."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž