Petr Michálek z Českých Budějovic na příjmu | foto: Petr Lundák, MF DNES

Volejbalisté Budějovic rozjeli play-off hladce, Zlín věří v dílčí úspěch

  • 0
Volejbalisté budějovického Jihostroje rozjeli extraligové play-off. Ve čtvrtfinále začali Jihočeši v domácí hale se Zlínem. Favorit celé série a první celek po základní části na úvod svou roli jen potvrdil, když před 916 diváky vyhrál 3:0.

A ve čtvrtek se bude ve sportovní hale hrát zase, utkání číslo dvě začíná opět v 18 hodin. „Může se stát, že Zlín jeden, nebo dva zápasy vyhraje. Ale věřím našemu týmu, že nakonec zvítězíme my. Naše výhoda je, že dokážeme dlouhodobě udržet vysoký standard,“ předpovídal ještě před začátkem play-off blokař Budějovic Radek Mach.

„Šance tam je, ale vyhrát čtyři zápasy? Museli bychom podat nadlidský výkon,“ podotkl před startem čtvrtfinále zlínský smečař Jiří Vašíček. „Budějovice jsou jasný favorit. Na každém postu mají hráče s reprezentačními zkušenostmi. Těžce se proti nim hraje, nemají tam díru.“

A Vašíčkova slova se začala naplňovat už od prvních výměn. Zlín na palubovce vítěze základní části nestíhal a prohrál hladce ve třech setech. Soupeři přitom vzdoroval pouze ve třetí sadě.

„Doufám, že play-off naše hráče nažhaví,“ přeje si trenér Zlína Roman Macek před druhým pokračováním série na jihu Čech.

Pro Zlín je už samotná účast v bojích o titul úspěchem. Do elitní extraligové osmičky se vkradl až v závěrečném kole dlouhodobé fáze a sérii rozehrál z nejhorší pozice. „Play-off si jdeme užít, s postupem jsme spokojení. Když odejdeme poražení, tak se ctí a hlavou nahoře,“ pravil Vašíček.

Zlín však bude muset výrazně přidat, aby nejel domů za nepříznivého stavu 0:2. V hale Euronics se bude hrát v neděli a pondělí, pokaždé od 17 hodin. „Doma si věříme, potrápili jsme i Budějovice,“ zmínil Vašíček podzimní duel, který Zlín prohrál po boji 2:3.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž