Volejbalisté Benátek uspěli v baráži i podruhé

Dobřichovice - Volejbalistům Benátek nad Jizerou zatím jejich záchranářská mise vychází. V Dobřichovicích nezaváhali ani ve druhém střetnutí baráže o udržení v extralize a v sérii hrané na čtyři vítězná utkání se ujali vedení 2:0. Nováček nejvyšší soutěže měl v sobotním duelu se svým vyzývatelem více starostí než v pátek, ale nakonec se těšil z výhry 3:1.

V závěru prvního setu měli hosté za stavu 24:22 dva setboly, ale Dobřichovice úspěšnými bloky vyrovnaly a v dramatické koncovce si samy vypracovaly setbol. Šanci však nevyužily a nakonec prohrály 26:28. Koncovka druhé sady se vítězům první ligy vydařila lépe, v klíčových momentech několikrát zablokovali ústředního smečaře Benátek Zitu a vyrovnali stav utkání na 1:1.

V závěru třetí sady se domácí volejbalisté nevyhnuli chybám v útoku i na příjmu a Benátky ji získaly pro sebe. Pak Dobřichovice nezachytily úvod čtvrtého setu, v němž hosté i díky žluté kartě pro protestujícího Čermáka rychle získali čtyřbodový náskok. Domácí ještě vyrovnali, ale to bylo z jejich strany vše. Benátky se dostaly do herní pohody a odevzdaným Dobřichovicím povolily jen dvanáct bodů.

O svém udržení mezi elitou mohou Benátky rozhodnout příští týden, kdy budou hrát v pátek a v sobotu na domácí palubovce.

Dobřichovice - Benátky n. J. 1:3 (-26, 23, -21, -12).
Rozhodčí:
Němeček, Krtička. Čas: 104 min. Diváci: 100. Stav série: 0:2.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž