Liberecký volejbalista Jakub Janouch v akci.

Liberecký volejbalista Jakub Janouch v akci. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Jistí v bulharském pekle. Volejbalový Liberec dál šlape Evropou

  • 0
Zatímco v úvodním utkání 3. kola evropského Poháru CEV se před dvěma týdny doma volejbalisté Dukly Liberec na těsnou výhru 3:2 nad Něftochimikem Burgas pořádně nadřeli, v úterní večerní odvetě zvítězili v Bulharsku jasně 3:0 a oslavili postup do osmifinále. V něm narazí na italskou Veronu, která postoupila přes srbský celek Ribnica Kraljevo.

„Sehráli jsme opravdu výborné utkání, jedno z našich nejlepších v této sezoně. Burgas jsme neustále tlačili výborným servisem, pak jsme výborně bránili a oni dělali chyby. Navíc jsme byli trpěliví, na ztrátu jsme hráli spolehlivě a hlavně jsme vydrželi hrát koncentrovaně po všechny tři sety,“ pochvaloval si Michal Nekola, liberecký trenér.

„Vývoj hry jsme vlastně stále kontrolovali my a na soupeřích bylo znát, jak jsou čím dál tím víc a víc nervóznější, k ničemu jsme je nepustili. Závěr zápasu už byl jasně v naší režii,“ popsal cestu za hladkým postupem Nekola.

Jeho svěřenci se nezalekli ani bouřlivého prostředí dvou tisíc fanoušků. „Krásná volejbalová hala v Burgasu byla plná. Diváci očekávali, že jejich tým bude lepší, ale my jsme vlastně celu dobu ve všech setech vedli, takže se ani nedostali pořádně do varu a své hráče už k naštěstí k ničemu nevyhecovali.“

Stínem jasného vítězství je však zranění klíčového smečaře Dukly Tomáše Kriška. Slovenský reprezentant musel v půlce druhého setu odstoupit. „Tomáš nešťastně doskočil pod sítí na nohu domácího hráče a bylo to hodně nepříjemné. Vypadalo to na výron v kotníku, uvidíme, co ukáže vyšetření. Nechci proto spekulovat, ale tohle může být zranění na dva týdny, ale i více než na měsíc,“ hlásil včera odpoledne po příletu do Prahy kouč Nekola.

Pro volejbalisty Liberce, kteří do nového roku vkročí jako lídr české extraligy, byl zápas v Burgasu posledním soutěžním v letošním roce 2017. Ve čtvrtek čeká hráče, realizační tým i vedení klubu společný horský výšlap v okolí Ještědu, zítra dopoledne předvánoční fotbálek a pak volno. K další přípravě se volejbalisté Dukly zase sejdou ve středu 27. prosince.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž