ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Volejbalistky Frýdku-Místku mají z Olomouce respekt. Ale nebojí se

  • 0
Nejlepší sezonu za minulých šest let prožívají volejbalistky TJ Ostrava. A kdyby ještě k tomu postoupily do semifinále extraligy... Bez šancí rozhodně nejsou. Ve čtvrtfinále se utkají s KP Brno, s nímž mají v této sezoně vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou porážek. Leč zatímco Ostravanky by svým postupem spíše překvapily, pro volejbalistky Sokola Frýdek-Místek to je v duelu s Olomoucí povinnost. Sokolky v tomto extraligovém ročníku neztratily se svými soupeřkami ani set.

Čtvrtfinálové souboje začínají v sobotu, a to ve Frýdku-Místku od 17.00 a v Brně od 18.00.

„Soupeřky v minulých sedmi letech vždy hrály o medaile, i když je třeba nezískaly,“ upozornil frýdeckomístecký trenér Pavel Kožuch. „Máme z Olomouce respekt, ale nebojíme se. Jdeme si pro domácí výhry.“ Kouč měl obavy, zda bude mít na úvod čtvrtfinále dostatek blokařek, protože v závěru nadstavby si Jordanská zvrtla kotník a Turbaková byla nemocná. „Ale už týden s námi trénují, a tak doufám, že se dají dohromady,“ věří Kožuch.

Ke spokojenosti mu v družstvu chybí ještě jedna přihrávající smečařka. „Když nám nesedne přihrávka, tak se trápíme,“ připustil Pavel Kožuch. „Pokud jde o souboj s Olomoucí, tak silnější jsme v útoku i v obraně na síti, neříkám v poli, to už ne.“ Duel bude zajímavý i tím, že Olomouc má v kádru odchovankyně Frýdku-Místku Darinu Košickou a Petru Kojdovou.

Ostravské volejbalistky zkusí překvapit. Nemají co ztratit Ostravský trenér Zdeněk Pommer považuje sérii s KP Brno za otevřenou. A očekává, že bude dlouhá. „Brno během sezony potvrzovalo mírnou roli favorita, má zkušenosti, ale my nemáme co ztratit,“ tvrdí Pommer. „O postup se porveme.“ Ostravanky v přípravě dělaly maximum, aby uspěly. „Věřím, že budeme bojovat, prát se a snažit se, aby se v Ostravě hrálo více než jedno utkání,“ uvedl Zdeněk Pommer.

Co musejí volejbalistky TJ Ostrava udělat, aby uspěly? „Hlavně se nesmíme podělat,“ má kouč jasno. „V brněnské hale se většině družstev hraje špatně. Hala je velká, nepřehledná. Pokusíme se domácí zatlačit servisem a ubránit jejich klíčové hráčky. K tomu musíme hrát odvážně.“ K úspěchu by Ostravankám mělo pomoci i to, že jsou v pohodě. „V našem týmu je dobrá atmosféra,“ potvrdil trenér Pommer.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž