Přes frýdeckomísteckou Martinu Mukařovskou útočí ostravská blokařka Renáta

Přes frýdeckomísteckou Martinu Mukařovskou útočí ostravská blokařka Renáta Langová. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Ostravské volejbalistky vzdorovaly jen set, Frýdek tahá za kratší konec

  • 0
Volejbalistky TJ Ostravy ve třetím čtvrtfinálovém utkání extraligy prohrály s Prostějovem 0:3 (-22, -12, -8). Celou sérii ztratily 0:3 na zápasy a sezona jim skončila.

"Podařilo se nám zpočátku soupeřky zatlačit dobrým podáním a v prvním setu nás asi částečně i podcenily," řekla ostravská blokařka Renáta Langová. "Hrály jsme s nadšením, ale bohužel ve druhé sadě jsme se začaly vytrácet a ve třetím jsme odešly úplně."

Prostějovská nahrávačka Pavla Vincourová podotkla, že Ostravanky šly do první sady s větší vůlí. "K tomu jsme si na začátku nedokázaly přihrát," komentovala stav 5:1. "Až když se nám pak podařilo otočit, tak už to šlo. Závěr sady jsme ale znovu málem vypustily."

Trenér Pommer označil včerejší výkon Ostravanek za nejlepší v celé sérii. "Občas jsme i něco ubránili a poprvé jsme se dostali přes dvacet bodů," zmínil první sadu. "Škoda že jsme po dobrém začátku udělali čtyři pět nevynucených chyb. Mohlo to být ještě zajímavější."

Podle prostějovského trenéra Miroslava Čady byl velký rozdíl v útoku. "V našem týmu se dařilo hlavně Kossanyiové," dodal. Ta byla s 18 body nejúdernější hráčkou utkání.

Ve středečním třetím utkání neuspěly doma ani hráčky Sokola FrýdekMístek, a to s Olomoucí 0:3 (-24, -23, -27). Čtvrtý duel začne ve čtvrtek v 17 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž