Trenéři vybírali adeptky reprezentace

  • 2
Brno - Mezi ústřední postavy právě skončeného finále extraligy volejbalistek patřil brněnský tandem Marika Těknědžjanová, Tereza Tobiášová. Proto nemohly uniknout zájmu reprezentačního trenéra Stanislava Mitáče, který vedl jejich soupeřky z Olympu Praha. Obě hráčky se však v šestkovém národním týmu neobjeví, neboť je pro ně přednější plážový volejbal. Pro ten se rozhodla i další adeptka, libero Olympu Lenka Felbábová.

"Oslovil jsem je, ale řekly ne," litoval Mitáč. Jako tradičně budou tvořit kostru reprezentace hráčky ze zahraničí. Nahrávačka Štěpančíková (Palermo), blokařka Bucková (Cannes) i smečařka Schwobová (Kieldrecht) již souhlasily, definitivní ano zatím neřekla další středová hráčka Ritschelová (Bergamo). "Jsme domluveni, že příští týden za ní pojedu do Itálie," řekl kouč. Dlouholetá opora Večerková se reprezentace ze zdravotních důvodů zřekla.

Z extraligy by Mitáč rád v širším národním družstvu uvítal z Brna Horkou, Šimánkovou a Tomanovou, z Olympu Havlovou, Kalčíkovou, Švarcovou, svými výkony ve finálové sérii si o pozvánku řekla také Petra Novotná a podle zdravotního stavu se rozhodne Koloušková, která odehrála play off s naštípnutým meniskem.

"V pondělí se půjde do nemocnice dohodnout na způsobu léčby, případně, zda bude nutná operace," řekl na adresu pražské smečařky Mitáč.  Bronzový Frenštát by měly reprezentovat Macháčková, Franková a Matuszková. Z Olomouce zamíří do týmu Šenková, Spalová, z Liberce pak Bublová, Vychytilová a Kučerová. Nejistá je účast zkušené Růžkové, s níž ještě bude Mitáč rovněž jednat.

Volejbalový výběr se sejde 29. dubna v Brandýse nad Labem. Počáteční příprava bude směřovat k evropské kvalifikaci, kterou Češky zahájí o prvním červnovém víkendu v Rumunsku. Na konci léta pak vybranou dvanáctku bude čekat MS v Německu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž