Trenér zlínských volejbalistů Roman Macek

Trenér zlínských volejbalistů Roman Macek | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Lajdáctví, láteřil trenér volejbalistů Zlína po propadáku v Ostravě

  • 0
Pohárový krach v domácím utkání s kyperskou Karavou dokázali na poslední chvíli odvrátit, v extraligovém duelu v Ostravě se už ale volejbalisté Fatry Zlín překvapení na svůj účet nevyhnuli.

„Nechci shazovat soupeře, ale prohrát 0:3 s Ostravou v jejím současném rozpoložení je nezodpovědné,“ láteřil den po porážce kouč Zlína Roman Macek a poukazoval nejen na výrazný bodový rozdíl mezi soky, ale také na personální problémy Ostravy.

Po zápase na to nebyl čas, ve středu dostali hráči volno, ve čtvrtek si ale bude chtít s týmem promluvit. „Volejbal hrajeme, aby měl smysluplnost, a v Ostravě jsme podali neprofesionální výkon. Hráči si to musí uvědomit,“ nabádá Macek.

Nejvíce ho namíchla koncovka úvodní sady, Zlín promrhal vedení 24:22. „Lajdáctví. Nikdo mi nevymluví, že to bylo od nás odfláknuté. Bylo mi z toho hodně nevolno. Mysleli jsme si, že se nemůže nic stát,“ štvalo Macka.

Zlín promarnil příležitost bodově se dotáhnout na třetí místo, Macek se však v porážce nechce pitvat déle, než bude nutné. „Nevyšel nám jeden zápas. Podobně jsme předtím prohráli v Benátkách, a zase jsme se zvedli,“ věří v sílu mužstva.

A také ve vlastní prostředí, kde už v sobotu Zlín přivítá obhájce titulu z Liberce. „Doma hrajeme mnohem lépe než venku,“ zmiňuje, že jediné dva body v hale Euronics ztratil tým v utkání s jinak suverénními Českými Budějovicemi.

Duelem s mistrem začíná volejbalistům Zlína série tří zápasů v rozpětí jednoho týdne. Ve čtvrtek budou hájit v odvetě Vyzývacího poháru na Kypru vedení 3:2, v sobotu uzavřou v Příbrami první polovinu základní části extraligy.

„Neděsím se toho. Na rytmus sobota - čtvrtek - sobota jsme zvyklí. Dali jsme se na vojnu, tak s tím musíme bojovat,“ říká kouč Zlína o účasti v evropských pohárech.

Před Libercem bude mužstvo pilovat souhru nahrávače se smečaři. „Kooperace s útočícími hráči nám teď nefunguje,“ připomíná, že Barákovi forma ulétla a už duel s Karavou za něho musel dokončit náhradník Truong.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž