To jsou ty zkušenosti, říkal Velasco

  • 1
Madrid - (Od zvláštního zpravodaje iDNES) Neodcházel od týmu tak úplně v dobrém, přesto svým někdejším svěřencům držel palce. Argentinský trenér Julio Velasco, který vedl českou volejbalovou reprezentaci na loňském mistrovství světa, už přijel na finálový turnaj Světové ligy z titulu své nové funkce kouče italské Piacenzy. Po úvodním zápase s týmem Srbska a Černé Hory však spěchal za starými známými, aby jim poblahopřál aspoň k výkonu, když už ne k výhře.Dále čtěte: Volejbalisté prohráli o sedm bodů, přesto 0:3 x vše o Světové lize

"Jsou to cenné zkušenosti, které v minulosti týmu chyběly," vrátil se k tématu, o kterém loni tak často mluvil.

Nedostatek těžkých zápasů, to bylo to, co Argentince na české lavičce tolik trápilo. "Přátelské zápasy neukáží, jak se hráči chovají, jsou-li pod tlakem," říkával často a litoval, že český volejbal chybí ve Světové lize.

"Teď jste se dočkali, a to je pro tým moc dobře. Účast na tak kvalitním turnaji je moc prospěšná," prohlásil světoznámý odborník.

Jen si posteskl, že se do milionářské soutěže český volejbal dostal na úkor jeho rodné Argentiny, která byla kvůli rozporům uvnitř tamního svazu ze Světové ligy na poslední chvíli vyškrtnutá.

České mužstvo má Velasco pořád ještě dobře přečtené, a tak si už při rozcvičce všiml, že něco nehraje.

"Nikde jsem neviděl Pláteníka, tak jsem se šel zeptat lékařů, od nichž jsem se dozvědět, že s horečkou zůstal v hotelu," dozvěděl se o strastech hráče, který obvykle vstává z lavičky jako první náhradník a záchranář v těžkých momentech. "Je to škoda, on by mužstvu dokázal pomoci."

Nakonec se i při hodnocení dopoledního utkání vrátil ke svému oblíbenému tématu: "Hráli jste výborně, ale bylo vidět, že na konci setů to bylo horší než na začátku. Projevilo se, že soupeř má mnohem zkušenější mužstvo."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž