Těknědžjanová nyní zvažuje, co dál

  • 1
Brno - Jejich trenéři si bez nich nedovedou svůj tým ani představit. Jsou tahounkami, získávají důležité body, v kabině hecují spoluhráčky. V dubnu si to o titul sportovce měsíce Jihomoravského kraje rozdaly dvě kapitánky, které letos dotáhly své týmy až na český vrchol.

Po těsném souboji nakonec nad basketbalistkou Gambrinusu Hanou Machovou zvítězila v hlasování čtenářů MF DNES a iDNES.cz se ziskem 109 hlasů Marika Těknědžjanová, volejbalistka brněnského KP.

"To ani nevím," pousmála se včera osmadvacetiletá smečařka. "Vím, že něco takového bylo, ale výsledek jsem nesledovala. Určitě mám radost, že jsem vyhrála."

Byl duben pro vás úspěšný měsíc, když do něj započítáme i začátek května, kdy jste vybojovaly titul?
Tak vyhrály jsme, takže určitě.

Pro Brno to byl pátý titul za posledních šest let. Vy sama jste byla u čtyř. Byl ten poslední něčím výjimečný?
Určitě tím, že jsme ho vyhrály až v rozhodujícím pátém zápase. Bylo to největší drama. A ještě tím, že jsme ho vyhrály doma, což se nám povedlo jen u toho prvního (v roce 2002 - pozn. aut.), který jsme získaly pro Brno po třinácti letech.

Takže i oslavy byly letos větší?
Jak pro koho. Mladší hráčky jsou víc hr do těch oslav. My, co nejsme nejmladší, nám už alkohol tak dobře nedělá. (smích)

Usměrňovala jste je u oslav stejně jako při zápase?
Tak to už je jejich věc, jestli jim bude druhý den špatně.

Měla jste o výsledek finále obavy, když Olymp dokázal z 0:2 srovnat na 2:2 na zápasy?
A víte, že ani ne. Po dvou výhrách jsme trošku polevily a Olymp se zlepšil. Přesto jsem věřila, že vyhrajeme. Určitě je ten titul takhle cennější, když jsme o něj musely tak dlouho bojovat.

Trenér Čada si vás pochvaloval i jako vůdkyni. Seděla vám ta role?

Asi jo. Už od mladších let nerada házím flintu do žita. Teď jsem byla v týmu skoro nejstarší. Navíc jsem byla hodně namotivovaná. Šlo o titul, kdoví, jestli nebyl můj poslední.

Tím myslíte, že už v Brně skončíte?
Tak to se teprve uvidí. Je tady Prostějov nebo jiné družstvo. A také už mi bude za chvíli třicet...

Bude mít na vaše rozhodování vliv, kam zamíří váš přítel - basketbalista Petr Benda, který by měl po sezoně odejít z brněnského týmu A Plus?
To asi ne. Petra také stahovali do Prostějova, ale on půjde spíš do některého zahraničního týmu, který hraje Evropskou ligu. Možná bych tam šla s ním, ale to se ještě uvidí. Přípravu na další sezonu zatím začnu v Brně.

Výsledky ankety ZDE

Marika Těknědžjanová, KP Brno.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž