Brazilec Guimarase Amaral pálí přes blok. Ilustrační snímek.

Brazilec Guimarase Amaral pálí přes blok. Ilustrační snímek. | foto: AP

Írán způsobil volejbalovou senzaci. Vyhrál bez ztráty setu v Brazílii

  • 0
Volejbalisté Íránu šokovali ve Světové lize úřadující světové šampiony Brazilce. Na jejich vlastní palubovce v Sao Paolu vybojovali historické vítězství a při výsledku 3:0 neztratili ani set.

Už v pátek měl Írán k výhře v Brazílii blízko, přišel o ni až po pětisetové bitvě. "Včera jsem byl naštvaný, protože jsme šanci měli a nevyužili ji. Dnes jsme hráli skvěle hlavně na servisu a bloku a nenechali Brazilce praktikovat jejich špičkový volejbal," pochvaloval si strůjce íránského "zázraku", bývalý jugoslávský reprezentant Slobodan Kovač.

Íránský tým trénuje olympijský vítěz ze Sydney prvním rokem, jeho svěřenci jsou v žebříčku FIVB na 12. místě. "Dosáhli jsme fantastického výsledku," radoval se. Zato Brazilci byli zdrceni. "Musíme si víc věřit a najít znovu svou agresivitu, která nás vždycky zdobila. Je to těžké, každý prahne po našem skalpu," řekl kapitán Bruno Rezende.

Brazílie ve skupině A má po šesti zápasech na kontě už čtyři porážky. Dvě od Itálie a jednu od další velmoci Polska. Írán je za ní na třetím místě s bilancí 1:3. V Itálii před týdnem neuhrál ve dvou zápasech ani set.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž