Spokojený smečař: opět jsem nezklamal

  • 3
Madrid - (Od zvláštního zpravodaje iDNES) - Zpočátku to tak nevypadalo, ale nakonec si volejbalová reprezentace snadno poradila s Řeckem, a po vítězství 3:1 (-18, 19, 21, 15) stále žije nadějí na postup do semifinále Světové ligy. Ve svém druhém utkání na madridském turnaji národní mužstvo lehce ztratilo první set, ale včas se dokázalo z útmlumu dostat, a především zásluhou výborných bloků zápas otočilo. O postup se bude bojovat zítra v přímém souboji s reprezentací domácího Španělska.Dále čtěte: Volejbalistům vzalo Řecko jen první set x Volejbal v Madridu? Trochu pláž, trochu korida

"Přispěl ke zvratu, ale vedle něho se zlepšili i všichni ostatní," připomíná trenér Pavel Řeřábek. "Dubš uhrál velmi dobré body, Léblovi se výrazně dařilo v obraně na síti i v útoku. Působili jsme jako kompaktní tým, a věřím, že nám to i vydrží."

Pětadvacetiletý smečař francouzského Ajaccia hru z lavičky pozorně sledoval, a čekal na svoji příležitost. "Viděl jsem, jaké děláme chyby, a snažil jsem se na to zareagovat. V některých herních činnostech jsme měli problémy, smečaři působili unaveným dojemem. Ale možná stačilo, aby se chvíli dívali na hru zvenku, a pak, když se na hřiště vrátili, bylo to o něčem jiném," popisoval Marek Novotný.

Šanci zasáhnout do finálového turnaje milionové soutěže čekal už o den dřív, jenže trenér Řeřábek proti Srbsku vůbec nestřídal. "Myslím si, že šanci měli dostat i další, aby se rozehráli a mohli v příštích zápasech pomoci. Je toho na některé hráče už moc, a potřebují si odpočinout."

Trenér však má jiný názor, a volejbalistovi ho už v úterý sdělil. "Po včerejším utkání jsme měli pohovor, při kterém jsem mu vysvětlil, proč se hrálo bez střídání. Nakonec se nám možná hodilo, že nebyl nalomený prohraným prvním zápasem a proti Řecku nám dokázal výrazně pomoci," řekl Pavel Řeřábek.

Marek Novotný se pokouší blokovat smeč Nikolaose Rumeliotise.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž