Dominik Fořt (v modrém) z Brna smečuje proti benáteckému dvojbloku Karel Kvasnička (vlevo) a Aleš Dittrich

Dominik Fořt (v modrém) z Brna smečuje proti benáteckému dvojbloku Karel Kvasnička (vlevo) a Aleš Dittrich | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Smečař Kvasnička byl v Ostravě o osm kilo lehčí

  • 0
Smečaři David Steffan a Karel Kvasnička a blokař Ondřej Michálek. Hned tři volejbalisté Benátek nad Jizerou v minulosti působili v Ostravě. Každý z nich ale jen jednu extraligovou sezonu. Ke všemu benátský kouč Lubomír Vašina trénoval někdejší Vítkovice. V extralize má jen Havířov více hráčů a trenérů, kteří prošli ostravským klubem – šest.

"Zažil jsem v Ostravě pěkný rok," podotkl David Steffan, který v týmu působil v sezoně 2004 až 2005. "Byla tam dobrá parta, dobře jsme trénovali aměli jsme i slušné výsledky." Se Steffanem tým skončil čtvrtý.

Po ostravském angažmá se vrátil do Liberce. Pak byl rok v Opavě a další sezonu v Německu. "Poté jsem měl zdravotní problémy a zdálo se, že už nebudu hrát, ale dal jsem se dohromady a teď už asi kariéru dokončím v Benátkách," podotkl třicetiletý smečař.

Do Benátek šel předminulou sezonu jako libero, ale nyní už je zpátky na smeči. Ondřej Michálek přišel do Benátek rovnou z Ostravy v roce 2008. "Nedohodli jsme se na pokračování smlouvy, klub si sehnal mladšího blokaře," řekl třiatřicetiletý Michálek. "Sám jsem nabídl, že se klidně vrátím domů, takže jsem začal hrát v Benátkách."

Michálek ale upozorňuje, že Ostravu má rád. "Byla tam dobrá parta, se všemi jsem vycházel, byla to celkově příjemná sezona a povedl se nám i dobrý výsledek," připomněl druhé místo.

Nejdéle z Ostravy je pryč Karel Kvasnička. "Už je to takových osm kilo," prohlásil. Za Ostravu hrál po návratu z Řecka v sezoně 2003 až 2004. A nerad vzpomíná na trenéra Petera Kalného. "To byl spíš atlet než volejbalista," řekl Kvasnička. "Běhali jsme dost velké štreky i v zimě a pak se divil, že jsme nemocní. S Kalným to bylo na nic..."

Kvasnička je přesvědčený, že kádr měl tehdy navíc než na šesté místo. "Ke všemu jsem měl s trenérem rozepře a pak mě nestavěl. A nejvíc mě naštvalo, když jsme s Márou Golštajnem z mužstva odešli a on prohlásil, že jsme sezonu prohráli my dva." Jinak na Ostravu vzpomíná v dobrém. "I diváci chodili," podotkl čtyřiatřicetiletý Kvasnička, který z Ostravy zamířil do zahraničí. Do Benátek přišel v roce 2009 z polského Rzeszówa.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž