Trenér Jiří Novák (vlevo) na reprezentačním tréninku | foto: Petr Lundák, MF DNES

České volejbalové reprezentace se chystají na evropské šampionáty

  • 0
V neděli v Pelhřimově zahájí volejbaloví reprezentanti šestitýdenní přípravu na domácí mistrovství Evropy. Na první kemp navážou další v Hradci Králové, Brně a Kuřimi, ve Zlíně a na konci srpna v Turecku. Tým má na programu osm přípravných zápasů, ostravská skupina Eura mu začne 3. září proti obhájcům stříbra Slovincům.

„Všichni už se moc těšíme na vrchol našeho dvouletého období. Podařil se nám sestavit zajímavý plán přípravných zápasů, a i když může příprava vypadat dlouhá, všechno rychle uteče a my budeme stát v Ostravě na startovní čáře šampionátu a začneme bojovat o úspěch na mistrovství Evropy,“ uvedl hlavní trenér Jiří Novák.

V Pelhřimově muži vystřídají ženský reprezentační výběr, který měl po finálovém turnaji Evropské ligy tři týdny volno a v tomto týdnu znovu pokračoval v přípravě na ME. To Češkám začne již 19. srpna, jejich prvním soupeřem v Plovdivu bude Španělsko.

Muži mají před šampionátem v plánu přípravné zápasy proti Slovensku (6. a 7. srpna v Hradci Králové), s Lotyšskem (13. a 14. srpna v Brně), v Turecku (24. a 25. srpna) a těsně před Eurem již v Ostravě s Řeckem (29. a 30. srpna).

Volejbalistky pod vedením řeckého kouče Jannise Athanasopulose absolvují během přípravného bloku duely ve Švýcarsku (23. a 24. července), silně obsazený turnaj v Maďarsku (5. až 7. srpna) a doma proti Slovenkám. 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž