Tina Lipicer-Samecová z Prostějova má situaci pevně v rukách.

Tina Lipicer-Samecová z Prostějova má situaci pevně v rukách. | foto: MF DNES

Prostějovské volejbalistky se utkají o první příčku ve Středoevropské lize

  • 0
První část česko-rakousko-ázerbájdžánského trojboje úspěšně zvládly. Volejbalistky Prostějova ve středu postoupily přes Brno do finále Českého poháru. V pátek na ně čeká mnohem těžší soupeř. Na půdě vídeňského Schwechatu budou bojovat o první příčku ve Středoevropské lize. A ve čtvrtek nastoupí proti Baku v úvodním zápase 1. kola play-off Ligy mistryň.

"To je pořádný guláš," směje se trenér Miroslav Čada. "Kvalita soupeřů má vzestupnou tendenci, což není před zápasem v Lize mistryň vůbec špatné. Je dobře, že před Baku budeme hrát těžké utkání proti Postu Vídeň," dodal už vážněji Čada.

Špičkový rakouský celek zatím Hanačkám připravil jedinou porážku ve Středoevropské lize. Navíc na vlastní palubovce. Výsledek odvety určí vítěze základní skupiny celé soutěže, proto půjde o prestižní duel. "Pochopitelně chceme vyhrát a oplatit soupeři minulou porážku," plánuje Čada.

Přesto uznává, že vzhledem k dalšímu programu není obsazení první příčky po základní části příliš podstatné. "Hlavně chceme předvést kvalitní volejbal a dobrým výkonem a výhrou se nachystat na následující utkání s Baku."

Bez ohledu na výsledek vídeňského utkání se bude o celkovém vítězství ve Středoevropské lize bojovat až v závěrečném finálovém turnaji, který bude po dohodě s vedením soutěže hostit právě český mistr.

Hanačky si společně se Schwechatem zajistili účast ve Final Four již v předstihu, o další dvě místa bojují slovinské celky Kamniku a Mariboru, Bratislava a chorvatská Rijeka. Semifinále se hraje v neděli 6. března, zápasy o umístnění o den později.

"Je to poněkud netradiční termín, který byl zvolený kvůli televizním přenosům. V průběhu víkendu se hraje tenisový Davis Cup, tomu se program finálového turnaje Středoevropské ligy přizpůsobil," vysvětlil Čada.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž