radost volejbalistů Příbrami

radost volejbalistů Příbrami | foto:  Radek Cihla, MAFRA

Příbramští volejbalisté vyřadili ve čtvrtfinále extraligy Ostravu

  • 0
Volejbalisté Příbrami se postarali o největší překvapení čtvrtfinále play off extraligy, když vyřadili favorizovanou Ostravu. Šestý celek tabulky základní části ve čtvrtém utkání zvítězil doma v pěti setech a celou sérii vyhrál poměrem 3:1 na zápasy.

Příbramští svěřenci reprezentačního trenéra Jana Svobody se v semifinále utkají na čtyři vítězné zápasy s vítězem dlouhodobé části Duklou Liberec, začíná se 2. dubna na severu Čech.

V druhé dvojici budou o postup do finále usilovat loni stříbrné Kladno a obhájci titulu z Českých Budějovic.

Dramatický zápas začal lépe pro Příbram, ale pak se Ostravané rozehráli a především díky pevnější obraně na síti v obou dalších setech s přehledem zvítězili.

Za frenetické podpory vyprodané haly však domácí tým dokázal vyrovnat a na konci tie-breaku už neochvějně mířil za senzačním postupem.

"Dramatický zápas se vším všudy. Výborní diváci, pro nás velký úspěch s mladým družstvem. Jdeme dál," zářil po utkání trenér Svoboda.

Kouč Ostravy Jaroslav Tomáš si postěžoval na disciplinární trest pro nahrávače Zaťka za červenou kartu v úvodním duelu.

Slovenský volejbalista mohl zasáhnout do hry až dnes, vrátit sérii do Ostravy ale nedokázal. "Kdyby nebyl vyloučen Zaťko, tak by čtvrtfinále dopadlo jinak. Dnes to bylo vyrovnané utkání. Štěstí se obrátilo na jednu stranu," konstatoval Tomáš.

Ostrava, která v této sezoně vyhrála domácí pohárovou soutěž, obsadila v konečném pořadí extraligy páté místo. Za ní se seřadili další vyřazení čtvrtfinalisté Zlín, Benátky nad Jizerou a Havířov.

Play off extraligy volejbalistů, čtvrté čtvrtfinálové utkání:
Příbram - Ostrava 3:2 (18, -18, -19, 20, 11)

Rozhodčí: Němeček, Kvarda. Čas: 118 min. Diváci: 1200. Konečný stav série: 3:1.

Semifinálové dvojice:
Liberec - Příbram
Kladno - České Budějovice

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž