Smečař Tomáš Hýský zůstává dál v Příbrami

Smečař Tomáš Hýský zůstává dál v Příbrami | foto: MF DNES

Příbramský volejbal přiznává finanční potíže. Kocouři přesto touží po play-off

  • 0
V loňské sezoně dobyli šestou příčku v extralize. Letos mají příbramští volejbalisté ambice přece jen menší. "Pokusíme se probojovat do play-off," zaznělo od jejich trenéra Jana Svobody.

Splnit tento cíl nebudou mít Kocouři vůbec snadné. Ještě před startem nového ročníku totiž dodávají: "Naše výsledky se budou odvíjet od finanční situace klubu." A ta není právě růžová.

 Příbramský klub žehrá hlavně na nepřízeň nového vedení Středočeského kraje. "Družstvo mužů má pro letošní rok o jednu třetinu nižší finanční rozpočet a to se citelně promítlo do složení hráčského kádru," přiznává Svoboda.

Hned po skončení minulého ročníku extraligy z Příbrami odešli univerzál Jakub Salon a americký smečař Ryan Burrow. Ten první zamířil do druholigového francouzského Nantes, druhý našel nové angažmá v Turecku.

Nečekanou ztrátou číslo tři je odchod univerzála Tomáše Anděla. Sedmadvacetiletý hráč si podle slov příbramského trenéra pravděpodobně zahraje v Německu.

Turnaj v příbrami

Neděle 30. srpna

12:00 Berlín - České Budějovice

14:30 Příbram - Innsbruck

17:00 České. Budějovice - Innsbruck

Pondělí 31. srpna

10:00 Příbram - Berlín

12:30 Innsbruck - Berlín

15:00 Příbram - České Budějovice

A příchody? K týmu se připojil devatenáctiletý blokař Matěj Prajzler. "Tým už můžeme doplnit jenom z odchovanců a hráčů z juniorky," nezakrývá Svoboda.

I tak mají příbramští diváci hned několik důvodů, aby na svůj celek nezanevřeli. Jako jeden ze dvou extraligových týmů mají Kocouři svého zástupce v širší nominaci pro mistrovství Evropy.

Trenér Svoboda, který od minulého týdne šéfuje také české reprezentaci, ze svých klubových svěřenců ukázal na smečaře Tomáše Hýského, nahrávače Zdeňka Haníka a libero Jiřího Benceho. A všichni tři mají při absenci několika tradičních opor slušnou naději do Turecka na evropský šampionát odcestovat.

Na tradičním přípravném turnaji, který Příbramští pořádají v posledních srpnových dnech, se domácí jistojistě představí bez hlavního trenéra a tří klíčových hráčů. Přesto je o volejbalovou kvalitu náležitě postaráno. Středočeši hostí nejenom extraligového mistra z Českých Budějovic, ale také dva zahraniční soupeře.

V neděli 30. srpna Kocouři v příbramské Sportovní hale vyzvou Tyrol Innsbruck. O den později se domácí utkají s SCC Berlín a turnaj uzavře repríza minulého extraligového čtvrtfinále mezi Příbramí a Českými Budějovicemi.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž