Příbram zaskočila favorita i podruhé

České Budějovice - Volejbalisté Příbrami podruhé šokovali České Budějovice. Ve čtvrtfinále play-off extraligy zvítězili na palubovce favorita opět 3:1 na sety a od senzačního postupu do semifinále je dělí jediné vítězství. Pokusit se o něj mohou už v pondělí v domácím prostředí.

Druhý zápas série byl podobný prvnímu jen ve vývoji skóre.Jinak měl vyšší úroveň. Domácí Jihostroj tentokrát bojoval a více se radoval ze získaných bodů, ale opět se nechal zlomit a v rozhodujících chvílích měl více štěstí středočeský soupeř.

"V prvním utkání jsme soupeře zaskočili bouřlivými fanoušky a možná i větší bojovností," řekl kouč volejbalistů Příbrami Jiří Zach. "Teď se Budějovice sice zlepšily, ale i tak jsme je přehráli. Vůlí i volejbalově."

Jihočeši naopak neskrývali zklamání. "Asi je tu nějaká infekce," utrousil trenér poražených Zdeněk Pommer. Narážel na fakt, že v play-off ještě letos České Budějovice v hokeji ani volejbalu neuspěly. Pommer ocenil hru soupeře. "Byl lepší, než v prvním utkání."

Měl pravdu. Hosté nekazili a nepřiváděli se do trapných situací, kdy věnovali soupeři bod z jasně vypadající akce ve své režii. To Jihostroj nedokázal. V každém ze čtyř setů byl stav při prvním technickém time-outu 6:8.

Hostům znovu vycházela taktika vyvádět protivníka z míry hned v úvodu. A pokaždé si domácí brali oddechová čas jako první.

V prvním setu byl stav i 11:16, ale koncovku domácí zdramatizovali. Setbol neměli. Druhou sadu v koncovce ovládli, uhráli třetí setbol. Ve třetím byl stav 11:15, ale také 15:16 a 22:23. Čtvrtý set byl jasný. "Doma se pokusíme rychle udělat rozhodující krok," slíbil příbramský kouč Zach.

České Budějovice - Příbram 1:3.
Sety:
22:25, 25:20, 15:25, 20:25. Rozhodčí: Krsek, Krtička. Čas: 116 minut. Diváků: 600.Stav série: 0:2. V pondělí je v Příbrami třetí zápas.
České Budějovice: Kust, Ventruba, Jeslínek, Pikeš, Smrčka, Mach, libero Habada - Michal, Černý, Motys.
Příbram: Daniel Rosenbaum, Matoška, Zach, Spěšný, Havrlík, Anděl, libero Kryštof - Sychra, Vít Rosenbaum. Pomr.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž