Pedro Cunha, Brazílie, plážový volejbal

Pedro Cunha, Brazílie, plážový volejbal - Brazilský plážový volejbalista Pedro Cunha odehrává míč v semifinále turnaje Světového okruhu ve švýcarském Gstaadu. | foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Plážový Světový okruh zavítá do Prahy

Praha - Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu mužů přivítá v příštím roce i Praha. Mezinárodní volejbalová federace FIVB zveřejnila rozpis, ve kterém je pro Prahu vyhrazen termín od 7. do 11. května. Podle předsedy Asociace beachvolejbalu Josefa Beneše by se turnaj měl odehrát na Štvanici.

Rozpočet turnaje kategorie open by se měl pohybovat kolem deseti milionů korun.

Praha by navíc mohla Světový okruh organizovat i v dalších dvou letech, neboť FIVB má ve zvyku podepisovat s pořadateli tříleté smlouvy. Potvrzen je však zatím jen příští rok.

Čeští organizátoři si podle Beneše udělali u funkcionářů FIVB dobré jméno úspěšně zvládnutými turnaji nižší kategorie challenger, které se v Brně konaly v loňském a letošním roce.

Pražský turnaj se navíc zařadí do seznamu akcí, které hlavní město chystá jako součást své předolympijské nabídky.

Vedle české metropole jsou novými dějišti prestižních turnajů, jejichž výsledky se budou započítávat do olympijské kvalifikace, také Austrálie, Japonsko, Španělsko, Bahrajn a Spojené arabské emiráty.

Celkem obsahuje beachvolejbalový kalendář na rok 2008 rekordní čtyři desítky elitních akcí.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž