SOUSTŘEDĚNÍ. Na příjmu se snaží Přemysl Kubala.

SOUSTŘEDĚNÍ. Na příjmu se snaží Přemysl Kubala. | foto: www.fivb.org

Plážoví volejbalisté Kubala s Benešem jsou malý kousek od olympiády

  • 0
Plážoví volejbalisté Přemysl Kubala a Petr Beneš obsadili na posledním turnaji Světové série v marockém Agádíru deváté místo. Nejlepší český pár prohrál se dvěma německými dvojicemi, nicméně umístění v první desítce mu dává téměř stoprocentní jistotu účasti na olympijských hrách v Londýně.

Češi nejprve v boji o postup do čtvrtfinále narazili na mistry světa z roku 2009 a úřadující mistry Evropy Juliuse Brinka a Jonase Reckermanna. Podlehli jim 0:2 na sety. "Tento soupeř byl nad naše síly a prohráli jsme celkem hladce," uvedl pro ČTK Kubala, jenž už zahájil s Ostravou extraligovou šestkovou sezonu v hale.

V opravách čekal Čechy další německý pár, stříbrní medailisté z nedávného ME Jonathan Erdmann a Kay Matysik. Ani tentokrát Kubala s Benešem nezískali ani set, nicméně utkání bylo vyrovnané. Němci zvládli lépe koncovku druhého setu, který skončil 21:19.

"Deváté místo nám téměř s určitostí zajistilo účast na olympijských hrách. Udrželi jsme se na 11. místě olympijského žebříčku a vybudovali skvělou výchozí pozici na příští sezonu Světové série," uvedl trenér české dvojice Leoš Vinter.

Světový okruh v plážovém volejbalu - Agádir

Muži
3. kolo:
Brink, Reckermann (1-Něm.) - Kubala, P. Beneš (8-ČR) 2:0 (10, 16)
Opravy: Erdmann, Matysik (6-Něm.) - Kubala, P. Beneš (8-ČR) 2:0 (14, 19)

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž