Prostějovská smečařka Andrea Kossányiová útočí přes frýdecko-místecký blok

Prostějovská smečařka Andrea Kossányiová útočí přes frýdecko-místecký blok Paula Kubová - Kateřina Vašinová. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Volejbalistka Kubová boduje. Návrat do Frýdku si pochvaluje

  • 0
Frýdecko-místecké volejbalistky ve čtvrteční předehrávce 11. kola vyhrály ve Šternberku 3:0 (12, 19, 23), přičemž Paula Kubová si připsala devět bodů, dva servisem a sedm útokem. V průměru má 15,2 bodu na zápas. Ve slovenské Spišské Nové Vsi, odkud se před touto sezonou po dvou letech do Frýdku-Místku vrátila, mívala v průměru dokonce 20 bodů v jednom utkání.

"Většinou se útok družstva rozloží mezi několik hráček, ale ve Spišské Nové Vsi tomu tak nebylo," řekla. "Když jsme vyhrály, tak celý tým, ale pokud ne, tak jsem slyšela, že prohrála Kubová."

I to byl důvod, proč uvítala návrat pod Beskydy. "Už jsem chtěla změnu. I pro to, že volejbal na Slovensku upadá, chtěla jsem znovu hrát lepší ligu."

V té slovenské podle Kubové není dostatek hráček. "Tady v Česku je extraliga o takové dvě třídy kvalitnější než ta slovenská."

Své působení ve Frýdku-Místku si pochvaluje, byť se domů na Slovensko dostane se svým přítelem tak jednou za měsíc. "Všechno funguje, už jsem tu dříve byla, takže jsem nešla do neznámého prostředí."Za ty dva roky, co byla doma na Slovensku, se ve frýdecko-místeckém týmu hráčky obměnily. K lepšímu? "To doufám," usmála se.

Takže na co by si Sokol mohl v této sezoně troufnout? "Samozřejmě chceme dopadnout co nejlépe, ale těžko říct, jak daleko se můžeme dostat. Většina družstev v extralize je vyrovnaných, bude rozhodovat každý bod."

Sokol podle ní pokaždé trápí něco jiného. "Jednou nám nejde přihrávka, podruhé útok... Pořád máme co zlepšovat," tvrdí.

Jasným favoritem soutěže je Prostějov. "Za ním by měly být Olymp Praha a Olomouc," dodala Kubová. A Frýdek-Místek? Paula Kubová pokrčila rameny. "Budeme bojovat," slíbila.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž