Zdeněk Šmejkal, trenér Ostravy.

Zdeněk Šmejkal, trenér Ostravy. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Ostravští volejbalisté v duelu o druhé místo úplně propadli

  • 0
Katastrofa! Tak ostravští volejbalisté hodnotí svůj výkon v pondělním nočním utkání s Libercem. V předehrávce 14. kola extraligy, v přímém souboji o druhé místo doma prohráli 0:3 a na svého soupeře ztrácejí čtyři body.

"Liberci stačil k vítězství průměrný výkon," uznal ostravský trenér Zdeněk Šmejkal. "Byli jsme katastrofální v útoku i na nahrávce."

Úspěšnost útoku měli domácí pouhých 30 procent. "Tam jsme si to prohráli, ale útok jde ruku v ruce s nahrávkou a ta byla hodně pod průměrem."

Na smeči se vedle zkušeného Aleše Správky vystřídali Richard Mauler a Adam Záhorský, leč útokem nezískali ani jediný bod.

"Do sezony jsme šli s tím, že oba mladí hráči dostanou šanci, ale nahradit Mikulu se nám nedaří. Jeho agresivita nám chybí," řekl Zdeněk Šmejkal a připustil, že se budou snažit tým posílit.

Podle kouče Ostravští v této sezoně ještě tak špatně nehráli. Proč? "Zřejmě jsme trochu usnuli na vavřínech, jak se říká, protože předchozí zápasy jsme jednoznačně vyhráli," podotkl Šmejkal.

O jasné prohře podle něho rozhodlo také šílené množství nevynucených chyb. "Ani jednou jsme se za celý zápas nechytili, nedostali jsme se vůbec do hry."

V příštím 15. kole mají Ostravští volno, takže další zápas je čeká až 8. prosince v Odolene Vodě. "Soutěž je hodně rozházená, ale pro všechny to je podobné, na to se vymlouvat nemůžeme, i když třeba teď už tři víkendy nehrajeme," uvedl Zdeněk Šmejkal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž