Ostravské hráčky spálily pět mečbolů

Ostrava, Frýdek-Místek - Vedly už 2:0 na sety a měly pět mečbolů. Přesto nevyhrály! Volejbalistky Mittalu Ostrava ve včerejším úvodním utkání vyřazovací části o udržení v extralize prohrály s Olomoucí 2:3. Sokol Frýdek-Místek ve stejné části soutěže porazil Liberec 3:1. "Prohráli jsme si to v útoku," řekl ostravský trenér Leopold Tůma.

"Smečařky nepokládaly balony na zem a útočit celou dobu středem nejde."

Olomoucký trenér Jiří Teplý téměř celé tři sety hledal optimální sestavu. A když ji našel, Olomoučanky po vydřené koncovce třetí sady najednou ožily. Bojovaly, radovaly se z každého míče a i tím domácí celek stále více srážely dolů.

"Přesto jsme i ve čtvrtém setu ještě vedli," připomněl trenér Tůma stav 8:4. "Jenže zase jsme polevili v nasazení a koncentraci, a to se nám vymstilo."

Frýdecko-místecká trenérka Táňa Krempaská výhru nad Libercem, který za celou sezonu zvítězil jen jednou, označila za povinnost. "A to i v naší sestavě bez spousty zraněných hráček," dodala. "Vyhrály jsme bojovností. V Liberci to asi budeme mít těžší, ale snad si holky zvedly sebevědomí a zvládnou to."

Druhé zápasy sérií hraných na tři výhry se hrají už v sobotu v Olomouci a v Liberci.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž