Ostravský blok v podání Dawida Pawluna, Jakuba Dvořáka a Filipa Jarosinského...

Ostravský blok v podání Dawida Pawluna, Jakuba Dvořáka a Filipa Jarosinského (zleva). | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Devět zápasů. Tak dlouho čekali ostravští volejbalisté na první výhru

  • 0
Konečně zvítězili, když zvládli vyrovnané koncovky prvního a čtvrtého setu. Volejbalisté Ostravy v tomto ročníku extraligy uspěli až na devátý pokus – v Příbrami 3:1 (24, 20, -17, 23). Stále jsou však poslední. Výš se mohou posunout ve čtvrtek, pokud doma od 17 hodin získají tři body s Benátkami nad Jizerou, které v minulém kole padly v hale Beskyd 0:3.

„Hlavně první dva sety jsme hráli hodně dobře. Konečně tak, jak bychom si představovali,“ prohlásil ostravský kapitán Jakub Dvořák. „To znamená soustředěně a nedělali jsme tři žákovské chyby po sobě jako v minulých zápasech.“

Ostravský trenér Dariusz Luks poslal na post univerzála ukrajinského smečaře Timura Cmokala, který byl s 23 body suverénně nejvíce bodujícím hráčem utkání. Druhý příbramský Martin Šábrt nasbíral 15 bodů.

„Pořád jsme hledali nějakou cestu, jak tým zvednout, denně jsme spekulovali, co s klukama udělat, a tak Darek (trenér Luks) přišel s tím, že prohodíme posty,“ uvedl ostravský manažer a asistent trenéra Tomáš Zedník.

A tak Lubomír Mazoch šel na místo smečaře. „Na účku mu to moc nešlo, ale solidně přihrává, což je úkol smečaře. Kdežto Timur má příjem horší,“ uvedl Zedník s tím, že nejméně v Příbrami to mužstvu vyšlo.

„Předvedli jsme bojovný výkon, podařilo se nám naši hru poskládat dohromady,“ uvedl Dariusz Luks. „A na rozdíl od předchozích zápasů jsme neudělali tolik chyb, jimiž jsme předchozím soupeřům body darovali.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž