Michal Provazník, Opava

Michal Provazník, volejbalista Opavy. | foto: Alexandr Satinský, MF DNES

Opavě chyběl tahoun, Kladnu prvně podlehla

Opava - Trápili se a až ve třetím setu ubránili Rybníčka. Jenže na něm tentokrát výkon Kladna nestál. Úspěšní byli i další hráči. Volejbalisté Opavy tak ve včerejším úvodním čtvrtfinálovém utkání extraligy prohráli s Kladnem 0:3. Přitom v základní části svého soupeře třikrát porazili.

"Hráli jsme alibistický volejbal. Nenašel se nikdo, kdo by vzal zodpovědnost na sebe," řekl opavský trenér Martin Demar.

Kladenští zejména v prvním setu těžili z rychlé souhry nahrávače Skladaného a univerzála Rybníčka, jehož Opavští poprvé zablokovali až ve třetím setu.

"To, že jsem míče uhrával, byla hlavně zásluha nahrávače. Braňo mi to krásně dával," usmál se Jakub Rybníček.

Opavští vzdorovali soupeři polovinu první sady. Pak působili odevzdaně. Nedokázali se vyburcovat. "Soupeř byl v laufu, my jsme se trápili v útoku," podotkl opavský smečař David Steffan.

A trenér Demar nemohl ani pořádně střídat, protože smečař Metelka má výron. Přesto poslal do hry Kyselu, jenže toho stále trápí rameno. Ve třetí sadě Opavští prohrávali 13:18. Pak přišel na servis Masný a s jeho pomocí srovnali na 18:18.

Koncovku ale nezvládli. "Opět nás srazily vlastní chyby," řekl Demar. Druhé utkání znovu v Opavě je dnes od 17.30 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž