Olomouc: Michnová (vlevo), Kunhartová

Olomouc: Michnová (vlevo), Kunhartová - Dvojblok olomouckých volejbalistek Elišky Michnové (vlevo) a Gabriely Kunhartové v utkání s Rijekou. | foto: Libor Teichmann, MF DNES

Olomoučanky: Chceme s Prostějovem odehrát dobrou sérii

Olomouc - Na derby se v semifinále volejbalové extraligy žen mohou těšit fanoušci z Olomouckého kraje. Prostějov se střetne s Olomoucí, série začne tuto sobotu. Olomoučanky o svém postupu mezi nejlepší čtyřku rozhodly ve čtvrtém čtvrtfinále, v němž doma porazily Ostravu 3:0 (22, 20, 16). Sérii vyhrály 3:1 na zápasy.

"Úvod byl z naší strany pod dojmem předchozí ostravské porážky nervózní, ale postupně jsme se uklidnili a v závěru to byl náš nejlepší výkon v celé sérii," prohlásil olomoucký trenér Jiří Teplý.

A potěšilo ho, že se dařilo oběma smečařkám Dedíkové s Chalcarzovou i univerzálce Mátlové.

 "Už jsme věděly, co na Ostravu hrát, a zvládly jsme to. Dařilo se nám především na příjmu a v útoku," řekla olomoucká kapitánka Veronika Gregorová, která čekala, že hostující hráčky budou přece jen více bojovat.

"Soupeřky byly lepší ve všem, především byly důraznější v útoku," přiznal ostravský trenér Leopold Tůma. "My jsme naopak neskládali míče, měli jsme slabé bloky a nedařilo se nám ani v poli," doplnil.

Teď se už Olomoučanky mohou těšit na souboje s Prostějovem. "Ten je silou svého kádru někde jinde," uvedl Jiří Teplý. "Přesto se pokusíme odehrát dobrou sérii."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž