plážový volejbal, beach

plážový volejbal | foto: Michal Šula, MF DNES

Na pražském písku vyhrály české jedničky

  • 1
Praha - Druhý turnaj elitní domácí série v plážovém volejbalu Sony Ericsson Cup vyhrála sehraná dvojice Lenka Felbábová-Háječková a Petra Novotná. Roli momentálních domácích jedniček potvrdily suverénním výkonem v sobotním finále v pražském areálu Žluté lázně proti Evě Ryšavé a Marice Těknědžjanové.

Felbábová, Novotná okupují přední místa i v evropském žebříčku a mají už jistou účast na srpnovém mistrovství Evropy v Haagu. Spoluhráčky z šestkového pražského klubu Olympu zdolaly finálové soupeřky, které spolu hrají nouzově teprve krátce, po setech 21:11 a 21:12.

"Bylo to snadnější, než jsme čekaly. Dobře jsme přihrávaly a hlavně ztrátovaly, což se nám občas nedaří. A taky nedělaly zbytečné chyby," shrnula Felbábová pro Českou televizi.

Zkušená Ryšavá, účastnice dvojích olympijských her, jejíž partnerka Nováková je těhotná, dala nejmenší aktérce dnešního finále zapravdu. "Dařilo se jim úplně všechno, nám nic. Takhle dobře jsem je na českém písku letos ještě hrát neviděla," řekla Ryšavá.

Mužský turnaj na břehu Vltavy vyvrcholí v neděli. Při neúčasti vítězů z úvodního dílu v Pňově Brazilců Hevalda s Rodrigem jsou největšími favority bratři Benešové.

Výsledky:
Finále: Háječková, Novotná - Ryšavá, Těknědžjanová 2:0 (11, 12).
O 3. místo: M. Tychnová, K. Tychnová - Nakládalová, Tobiášová 2:0 (18, 18).
Další pořadí: 5.-6. Šotkovská, Zelinková a Konečná, K. Kolínová, 7.-8. Haragová, Bláhová a Šmídová, Pokorná.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž