Ondřej Perušič zasahuje v poli ve finále mistrovství republiky v plážovém...

Ondřej Perušič zasahuje v poli ve finále mistrovství republiky v plážovém volejbale. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

České volejbalové jedničky mají první společný titul. Na třetí pokus

  • 0
Na třetí pokus české jedničky Ondřej Perušič a David Schweiner společně vyhrály mistrovství republiky v plážovém volejbale. Ve finále v Opavě porazili Jana Dumka a Václava Berčíka 2:0 (16, 12).

„Máme krásnou postupku,“ usmál se Perušič. „Bronz z roku 2016, stříbro o rok později a dnes jsme konečně společně urvali titul.“

Jaký to byl turnaj?
Perušič: Nesmírně náročný, byť to místy výsledkově tak nevypadalo. V ani jednom utkání jsme si ani na chvíli nemohli dovolit povolit, protože soupeři by nás potrestali.

Neztratili jste však ani set...
Schweiner:
S tím můžeme být spokojeni, ale několikrát jsme vyhráli nejtěsnějším rozdílem, o dva body, a tam se mohlo stát cokoliv.

Proti komu jste se nejvíce nadřeli?
Perušič:
Těžké byly oba zápasy v neděli, semifinále i finále, a také sobotní čtvrtfinále, kdy jsme se Semerádem a Šépkou odehráli dvě vyrovnané koncovky. Kluci hráli moc dobře. Je to jen důkaz toho, že je tady spousta mladých dvojic, které jsou velmi kvalitní a do budoucna nás budou hodně trápit.

Je náročné potvrzovat roli českých jedniček?
Schweiner: Je to úplně jiné, než když jsme na světovce vyrovnanými soupeři, nebo spíše outsidery. Jsme rádi, že je tady plno mladých kluků, kteří hrají s námi vyrovnaně a jsou konkurence schopni. Třeba nás za pár let přerostou a budou pilně reprezentovat.

Měli jste v hlavách, že jste favorité?
Perušič:
Člověk si to uvědomuje před zápasem a před turnajem, ale při samotné hře je to tlak jako v jakémkoliv jiném utkání. Je to spíše o tom, abych zapnuli a hráli svou hru.

Před vámi je turnaj v Utrechtu a po té mistrovství Evropy. Vyrazíte tradičně za přípravou do Říma?
Perušič:
Z organizačních důvodů jsme se rozhodli zůstat v Praze a potrénovat s mladou nadějnou brněnskou dvojicí Maňas - Sedlák, kteří v Opavě uhráli čtvrté místo a připravují se na evropský šampionát do dvaadvaceti let. Týden s nimi budeme trénovat a pak se vydáme do Utrechtu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž