Lídr zmobilizoval síly v pravý čas

Liberec - Vypadalo to na lehké vítězství, ale nakonec se volejbalisté Dukly Liberec doma na zisk dvou bodů pořádně nadřeli. V posledním mistrovském utkání roku 2004 udolali Ostravu 3:1 a po 14. kole si stále drží extraligové vedení.

„Měl jsem z toho posledního zápasu před pauzou obavy,“ přiznal liberecký kouč Petr Brom. „Bylo vidět, že klukům po tom náročném programu posledních týdnů docházely fyzické síly i koncentrace.“

Domácí začali pěkně zostra. Díky výbornému servisu vedli v prvním setu rychle 8:2, poté dokonce 13:4 a náskok si v pohodě udrželi. „Liberec vyhrál celý zápas prvním setem,“ tvrdil ostravský trenér Jaroslav Koutný, který zaskakoval za nemocného Petera Kalného.

Druhý set už byl do stavu 16:16 naprosto vyrovnaný, ovšem v tu chvíli Dukla zabrala a odskočila na 20:16. Sada skončila kuriózně: při druhém setbolu Liberce přišel na servis ostravský náhradník Zvolánek, který  ředtím do zápasu ještě vůbec nezasáhl, ovšem při podání přešlápl a navíc se trefil do sítě.

Vnásledujícím dějství vedli domácí 10:7 a byli na nejlepší cestě zápas ukončit. Hosté se však nevzdali a koncovku získali ve svůj prospěch.

To se na volejbalistech Dukly viditelně podepsalo. V úvodu čtvrtého setu hodně kazili a prohrávali už 2:8. Hodně jim pomohl příchod zkušeného smečaře Bicana. Stáhli na 11:15 a další fázi zápasu vyhráli 10:1. Na vedení 21:16 se velkou měrou podepsala „oživená“ liberecká obrana na síti.

V závěru Ostrava ještě bojovala, ale čtvrtý mečbol Dukly už odvrátit nedokázala. „Vyjma prvního setu jsme zápas doslova překousali. Tým ukázal za nepříznivého stavu ve čtvrtém setu svoji vnitřní sílu,“ poznamenal Brom.

„Těší nás, že jsme s Duklou sehráli tři vyrovnané sety,“ uvedl Koutný. Další mistrovský zápas čeká Duklu ve středu 5. ledna, kdy od 18 hodin přivítá doma v úvodním duelu čtvrtfinále Top Teams Cupu atraktivního soupeře - turecký Fenerbahce Istanbul.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž