Tým volejbalistů Liberce a jeho zkušené opory (zprava) Kopáček, Správka,...

Tým volejbalistů Liberce a jeho zkušené opory (zprava) Kopáček, Správka, Holubec i Štokr. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Liberečtí volejbalisté přivítají Brno, budou útočit na druhé místo

  • 0
První utkání extraligy volejbalistů v roce 2019 se odehraje v Liberci. Muži Dukly nastoupí ve své hale v předehrávce 15. kola dnes od 17 hodin proti Brnu, duel vysílá stanice ČT Sport.

Liberečtí jsou v neúplné tabulce čtvrtí a v případě tříbodové výhry poskočí na 2. příčku, hosté jsou se čtyřbodovým mankem na Severočechy pátí. „Brnu máme co vracet, protože nám zatím jako jediné dokázalo vzít všechny tři body,“ připomněl nečekaně hladkou prohru 0:3 na brněnské palubovce z úvodu sezony trenér Dukly Michal Nekola.

Jeho svěřenci sice prohráli v tomto ročníku ještě další čtyři utkání, ale pokaždé až po pětisetových bitvách v tie-breaku.

Po rozpačitém vstupu do této sezony extraligy už zase volejbalisté Liberce najeli na vítěznou vlnu a v posledních čtyřech zápasech zvítězili s plným počtem dvanácti bodů.

„Do sezony jsme vstupovali s hodně pozměněným kádrem bez několika předchozích opor a v prosinci už byl na našem týmu jednoznačně vidět progres. Po příchodu zkušeného slovinského smečaře Gruta jsme hru stabilizovali a pár utkání jsme odehráli velice slušně včetně toho v tie-breaku prohraného zápasu Poháru CEV s Galatasarayem,“ těší Nekolu. „Určitě na to chceme navázat i doma proti Brnu. Máme sice za sebou více než dvoutýdenní herní pauzu, maličko jsme vypadli z toho rytmu, ale věřím, že když nastoupíme od začátku koncentrovaně, tak to zvládneme.“

Kromě dnešního domácího duelu čeká volejbalisty Dukly v tomto týdnu v extralize ještě jeden. Ve čtvrtek nastoupí v dohrávce 14. kola v Praze proti Lvům a o víkendu se budou připravovat na těžkou odvetu osmifinále Poháru CEV v Istanbulu, která se hraje příští úterý.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž