Lébl: Měli jsme skvělý vstup do sezony

  • 1
Perugia - (Exkluzivně pro iDNES od Martina Lébla) Volejbalový reprezentant Martin Lébl se vrací mezi autory sportovních stránek iDNES. Blokař italské Perugie bude stejně jako loni informovat čtenáře o nejkvalitnější klubové soutěži na světě. "Zdravím všechny příznivce volejbalu opět z Apeninského poloostrova s pokračováním příspěvků o Sériích A1 a A2," píše na úvod prvního článku z nové sezony.

Co se změnilo oproti loňskému roku? Nejdůležitější událostí je asi příchod dvou dalších českých hráčů do A1. Jirka Král dostal příležitost ve Veroně, což je nováček letošního ročníku. A jak jsem mel možnost sledovat v médiích, tak si zatím vede dobře jak on tak i celé družstvo.

Druhým hráčem je Honza Štokr, velký talent českého volejbalu, který dostal šanci trénovat s těmi nejlepšími pod vedením i u nás známého trenéra Julia Velaska v celku Modeny. Bohužel nedostává zatím moc příležitostí na hřišti a i Modeně se daří velice špatně, když prohrála pět z prvních šesti zápasů. A to je pro družstvo takového jména velká krize. Jenom připomenu dvě poslední prohry. Předminulou neděli na půdě posledního celku v tabulce, Gioi Dell Colle se slovenským reprezentantem Divišem, a teď na domácí palubovce s Tarantem.

Všechny články
Martina LÉBLA
najdete ZDE

Michal Rak dále obléká dres Trenta, které se hned na začátku sezony potýkalo se zraněními a to hlavně nahrávače Tofoliho. Nicméně stále zůstává jedním z nejsilnějších družstev ligy, a to i díky vyrovnanosti kádru. Především na postu blokaře jsou tři hráči světové špičky. Kromě Michala i německý reprezentant Hubner a hlavně olympijský vítěz z Atén André Heller z Brazílie.

Když se podívám na naše družstvo RPA Perugia, tak oproti loňskému roku jsme přišli především o holandského smečaře Gortzena, což je samozřejmě velká ztráta. Naopak jsme posílili na postu univerzála kam přisel Kubánec Osvaldo Hernandez a na post druhého blokaře zkušený holandský ex-reprezentant Held.

Měli jsme velice dobrý vstup do sezony a v šesti kolech jsme prohráli jenom jednou, a to doma s Piacenzou, soupeřem z minulého semifinále play-off. V době, kdy vzniká tento článek, jsme na první příčce tabulky, což je pro všechny velké překvapení, ale vůbec nic to neznamená jelikož sezona je dlouhá a oproti loňskému ročníku ještě více vyrovnaná. Je až neskutečné že všech čtrnáct družstev může promluvit do klasifikace a opravdu každý týden se rodí překvapení na úkor tradičních silných soupeřů.

Letošní ročník tedy slibuje velice zajímavou podívanou a pro ty z vás, které by to zajímalo, veškeré oficiální výsledky, informace a statistiky najdete na www.legavolley.it.

reklama

Ještě bych se zmínil o italské A2, druhé nejvyšší soutěži. Z družstva Schia odešel Jakub Novotný, který zamířil spolu s Petrem Zapletalem a Petrem Pláteníkem do řeckého Panathiakosu Atény. Na jeho místo pak přišel Petr Karabec a nově další český reprezentant Kamil Baránek do celku Forli. Tomáš Rubáček, další český hráč pak oblékl dres Ferrary.

Tolik k představení české působnosti v Itálii. Příště se budu věnovat již více samotným utkáním.

Zdraví vás

Martin Lébl, český reprezentant

PS: Článek byl napsán v pátek, v nedělním utkání Perugia prohrála 1:3 v Trevisu a klesla v tabulce z prvního místa na třetí.

Los, výsledky a tabulka italské ligy najdete ZDE

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž