Kust jde do Ostravy, Goga může do Zlína

Praha - Nevídaný pohyb volejbalistů nastal na klíčovém postu nahrávače. Nejméně v polovině extraligových týmů budou v příští sezoně režírovat útočnou hru nováčkové. Už dříve představili posily v Opavě a Ústí, nyní došlo k rošádě mezi třemi kluby. Ostrava získala z Č. Budějovic Ondřeje Kusta, a následně do Zlína pustila Petera Gogu. Jihočeši nahrávače usilovně hledají.

Ondřej Kust z Českých Budějovic se po angažmá poohlížel i v Rakousku, ale nakonec se dohodl s Ostravou. "Je to ta nejlepší možnost z hráčů, které jsme měli rozjednané," uvedl ostravský manažer Tomáš Zedník.

Spolu s Kustem bude nahrávat 19letý Martin Kadlc z juniorského týmu.

Dosavadní nahrávačská dvojice čtvrtého týmu extraligy tak končí. Po Petru Štikovi, který ukončil kariéru, odchází z Ostravy i Peter Goga. "Jde do Zlína," řekl Tomáš Zedník.

Devětatřicetiletý Goga v Ostravě o rok zkrátil smlouvu a vrací se do klubu, s nímž v sezoně 1998/99 slavil mistrovský titul.

Zlín loni neměl jasnou nahrávačskou jedničku. Z vyrovnané dvojice zůstává jen Petr Jakubíček, zatímco Jozef Jánošík si po skončeném hostování hledá nové angažmá.

Přehled všech známých přestupu v extralize ZDE

Po Ondřeji Kustovi zbylo neobsazené místo nahrávače v Českých Budějovicích. Jihočeši už dříve kontaktovali Branislava Skladaného z Kladna, ale ten je po odchodu Michala Masného v týmu obhájců titulu jasnou jedničkou a je neprodejný.

Bronzový tým extraligy tak bude muset hledat dále.

Naopak dva týmy už dávno post nahrávače vyřešily. Nováček z Ústí nad Labem angažoval exreprezentanta Pavla Holčíka z francouzského Avignonu a Opava přetáhla Kladnu nahrávačskou jedničku Michala Masného.

nahrávači v extralize
Kladno Skladaný dosud náhradník
Liberec Ticháček beze změny
Č.Budějovice ??? odešel Kust
Ostrava Kust z Č. Budějovic
Opava Masný z Kladna
Zlín Goga z Ostravy
Příbram Rosenbaum beze změny
Brno Pavlík beze změny
Ústí Holčík z Avignonu
Benátky Sýkora zůstává

Peter Goga se v 39 letech vrací do Zlína, s nímž v roce 1999 získal mistrovský titul.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž