Volejbalisté Ústí nad Labem si zkomplikovali cestu do play-off - ilustrační foto.

Volejbalisté Ústí nad Labem si zkomplikovali cestu do play-off - ilustrační foto. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Kontumace. Přesto ještě volejbalisté Ústí nad Labem mohou postoupit

  • 0
Možná právě tahle chyba zhatí šance volejbalistů Ústí nad Labem na postup do play-off v extralize. Přestože na konci prvního setu vedli v Ostravě 21:20, nakonec jej kvůli neoprávněnému startu blokaře Alfonza ztratili 3:25. Utkání pak 1:3.

To platilo ve čtvrtek večer. V pátek ale přišla ještě horší zpráva - duel byl kontumován ve prospěch Ostravy 3:0. Ústí tím přišlo nejen o získaný set, ale i o bod za regulérní porážku.

Aby teď skončilo na osmé příčce a postoupilo do play-off, musí dnes v posledním utkání základní části porazit Kladno nejméně 3:1.

"Před kontumací by stačilo i 3:2, takhle s námi nesmí uhrát víc než set. Při našem vítězství 3:1 bychom do play-off postoupili díky lepšímu podílu setů s Havířovem o čtyři desetitisíciny," spočítal Petr Javůrek, sportovní manažer Ústí.

Proč vůbec k chybě došlo a Alfonzo nebyl napsaný v zápise o utkání? "Selhali čtyři lidé najednou. Především já, pak kapitán, rozhodčí i zapisovatel. Prvotní chyba byla u nás, ale Alfonzo neměl být vpuštěn na hřiště," říká Miroslav Přikryl, generální manažer týmu i kouč.

Do Ostravy odcestoval nezvykle sám, bez vedoucího týmu. I to přispělo k fatální chybě. "Náš systém tím byl pochopitelně narušený. Mám jiné starosti před zápasem. Nechci to dál už rozebírat, je to pro mě nepříjemné," omlouval se Přikryl.

Postup do play-off se hodně zkomplikoval, přesto Přikryl stále považuje šanci proklouznout do elitní osmičky za reálnou. "Doma porazit Kladno 3:1 můžeme. Podívejte, jak se trápilo s Havířovem, tak tak ho porazilo 3:2. A my jsme doma daleko lepší, vyhráli jsme tu letos čtyři z pěti utkání," připomněl.

Do karet Ústí hraje i téměř nulová motivace Kladna. "Téměř jistě skončí druhé, jeho naděje na prvenství je skoro nulová. Kdežto my se chceme o play-off ještě porvat," burcuje šéf. Duel začne v 16 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž