Zdeněk Šmejkal

Zdeněk Šmejkal | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Je to moje volba, říká volejbalový trenér Šmejkal o častém pendlování

  • 0
Během utkání byli soupeři. Po něm však společně nasedli do auta a vyrazili na sraz národního mužstva. Trenér ostravských volejbalistů a českého výběru Zdeněk Šmejkal vezl univerzála ČZU Praha Michala Fingra z Ostravy do Nymburka.

Tam se v sobotu do půlnoci scházeli reprezentanti, kteří se připravují na kvalifikaci mistrovství světa, která je čeká od 3. do 5. ledna v Opavě.

Finger se nebál, že mu kouč bude cestou vyčítat výhru Pražanů v Ostravě 3:1. "Naopak, dobře si popovídáme," usmál se Michal Finger. "A jsem rád, že mi cestu ulehčí. Jinak bych se musel kodrcat bůhví jak dlouho vlakem." Zdeněk Šmejkal přiznal, že Fingra za jeho sobotní výkon pochválí. "A Michal je ukecaný, takže cestou aspoň neusnu," dodal kouč.

Spánek trenérovi v posledních dnech chybí. Závěr roku má pořádně rozlítaný – Pireus, Ostrava, Praha, Ostrava, Nymburk, Opava, Poprad, Opava.

Sotva se ve čtvrtek o půl druhé v noci vrátil z utkání Ligy mistrů v Pireu do Ostravy, sedl do auta a jel na tiskovou konferenci národního týmu do Prahy. Odpoledne už zase jel do Ostravy, aby stihl podvečerní trénink. 48 hodin nespal. A v sobotu vyrazil do Nymburka.

Už 25. prosince bude v Opavě, kde se reprezentanti po dni volna znovu sejdou. Odtamtud pojede s týmem ke dvěma přípravným zápasům do slovenského Popradu... Jak neustálé pendlování snáší? "Blbě," připustil. "Potřeboval bych si odpočinout, ale vybral jsem si to, takže si nemohu stěžovat. Je to moje volba a zvládnu to. Snad."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž