Hrazdíru bude řešit disciplinárka v pátek

Praha - Na páteční odpoledne svolal předseda Jiří Kaplan volejbalovou disciplinární komisi k projednávání kauzy Michala Hrazdiry. Brněnskému smečaři, jenž v sobotu fyzicky napadl zlínského protihráče, hrozí až roční zastavení činnosti. Disciplinárka si vyžádala detailní informace o incidentu, ale ke slyšení nikoho nezve. Hlavním "svědkem" bude videozáznam.

"Nikoho nezveme, chceme probrat všechny podklady a především v klidu prostudovat videozáznam," prozradil Jiří Kaplan.

Šéf tříčlenného tribunálu si netroufá odhadnout, zda případ s kolegy uzavře hned při prvním sezení. Nevyloučil, že řízení může pokračovat i slyšením svědků, ale za bezpodmínečně nutné to nepovažuje. "Klíčový je pro nás videozáznam."

Discplinární komise má k dispozici kazety se záznamem zápasu od obou klubů. Brno však zatím nevyužilo možnosti podat písemné vyjádření k incidentu. "Je možné, že ještě další podklady do pátku obdržíme," připustil Jiří Kaplan.

K případu, který nemá v české extralize obdoby, došlo v sobotu po skončení extraligového utkání ve Zlíně. Brněnský smečař Michal Hrazdira, kapitán české juniorské reprezentace, podběhl síť a vrhl se na protihráče Čestmíra Černého. Podle zápisu o utkání zlínský volejbalista Hrazdiru vyprovokoval gestem "zaříznutí na krku".

Černý byl potrestán červenou kartou, Hrazdira byl kromě toho navíc diskvalifikován ze zápasu. Zlínský volejbalista podle platných řádů musí po červené kartě automaticky vynechat dva zápasy. Hrazdiru zřejmě čeká delší pauza, sazebník Českého volejbalového svazu hovoří o devíti až dvanácti měsících.

"Jde pouze o vzorový sazebník s orientačními tresty. Skutečný trest záleží jen na zvážení disciplinární komise," informoval čtenáře iDNES už v pondělí Jiří Kaplan.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž