Ostravští volejbalisté v čele s liberem Nickem Castellem při obětavé obranné

Ostravští volejbalisté v čele s liberem Nickem Castellem při obětavé obranné práci. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Havířovští volejbalisté padli, Ostrava neztratila v Benátkách ani set

  • 0
Havířovští volejbalisté po výhře 3:2 v Ostravě dalšího favorita nezaskočili, v sobotním 8. kole extraligy doma prohráli s Duklou Liberec 0:3. Ostravští před cestou k utkání Ligy mistrů do Bělgorodu vyhráli v Benátkách nad Jizerou 3:0.

V prvním setu měli dva setboly. Jenže zkazili podání i útok a prohráli 25:27. Další dvě sady havířovští volejbalisté ztratili už příliš hladce, padli s Libercem 0:3.

"Po prvním setu na nás hosté přitlačili, výborně podávali, my jsme si nepřihráli a od toho se odrazily naše chyby v útoku," prohlásil havířovský trenér Jaroslav Tomáš. "Pak už nebyla šance."

Nebýt promarněné koncovky prvního setu, mohl být zápas mnohem dramatičtější.

"Říkali jsme si, že po výhře v Ostravě je Havířov trochu nahoře, a začátek byl od nás trochu nervózní," řekl liberecký nahrávač Jakub Janouch. "Důležité bylo, že jsme si od druhého setu pomohli servisem. V prvním setu moc dobrý nebyl, ale postupně jsme ho zlepšili."

Trenér Tomáš se zlobil, že Havířovští v koncovce první sady nepůjčili hostům míč. "Nedáme servis, vyhodíme balon ven, to nejde," povzdechl si. "Nám v té koncovce pomohl blok, což je v této sezoně naše silná stránka," dodal Janouch.

Havířovské naděje ožily ještě ve třetím setu, kdy domácí vedli 8:4. Leč soupeř při podání Janoucha otočil stav na 8:10.

"Šíleně jsme tam chybovali, čtyři balony jsme poslali do autu...," řekl trenér Tomáš. "Věřil jsem, že to byl jen chvilkový výpadek, že zase dáme podání a to nás dostalo nahoru," podotkl Janouch.

Ostravští duel v Benátkách nad Jizerou zvládli bez potíží. "Ve třetím setu jsme sice ztratili vedení 20:13, ale doztrátovali jsme to," komentoval ostravský trenér Zdeněk Šmejkal vyhranou sadu 29:27. "Hlavně jsme méně chybovali než v těch předešlých zápasech. Konečně nám šel i servis."

Ostravští v pondělí v pět hodin ráno vyrazili do Bělgorodu k úternímu zápasu Ligy mistrů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž