Libor Gálík, trenér libereckých volejbalistek

Libor Gálík, trenér libereckých volejbalistek | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Volejbalistky Liberce doma poprvé představí letní posily

  • 0
Oba brněnské celky přisoudil los na úvod nového ročníku extraligy volejbalistkám Dukly Liberec. V 1. kole zvítězily v sobotu na palubovce Králova Pole 3:1, ve čtvrtek ve 2. dějství v prvním domácím utkání sezony vyzvou od 18 hodin nově vzniklý tým VK Brno, který si říká Šelmy.

„Zatímco KP Brno má velmi mladé družstvo, základ týmu Šelem naopak tvoří bývalé reprezentantky, velmi zkušené a vysoké, takže nás čeká těžký soupeř,“ soudí Libor Gálík, kouč volejbalistek Dukly.

Liberecký celek vstupuje do své druhé extraligové sezony s výrazně obměněným kádrem oproti loňskému premiérovému ročníku. Pryč jsou francouzská nahrávačka Delabarreová, slovenská univerzálka Krišková, smečařka Staňková či mladá blokařská naděje Nečasová.

Místo nich přišly pod Ještěd z Olympu Praha nahrávačka Kopecká, smečařka nebo univerzálka Šotkovská, z KP Brno slovenská reprezentační univerzálka Pištěláková a z týmu mistra Slovenska Strabagu Bratislava blokařka Candráková. Do kádru byly zařazeny i talentované juniorky: smečařka Šustrová, libero Kolářová a nahrávačka Hamplová.

V sobotním vítězném duelu s KP Brno se v základní sestavě Dukly objevily hned čtyři z těchto letních posil: Pištěláková, která byla s 20 body nejlepší hráčkou, Kopecká, Candráková i stále teprve 16letá naděje českého volejbalu Šustrová.

Všechna tato nová jména včetně loňských opor Kohoutové, Dostálové či kapitánky Holubcové mohou volejbaloví fanoušci vidět poprvé v akci dnes v hale Dukly.

„První zápas i přípravné mezinárodní turnaje nám ukázaly, že jsme tým doplnili kvalitně. Určitě je naším letošním cílem vylepšit loňské páté místo a myslíme na medaili,“ naznačil Libor Gálík


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž