Český volejbalista Aleš Holubec lobuje v utkání Světové ligy proti Nizozemsku.

Český volejbalista Aleš Holubec lobuje v utkání Světové ligy proti Nizozemsku. | foto: Petr Lundák, MF DNES

Čeští volejbalisté ve Světové lize bez problémů vyzráli na Slovensko

  • 0
Čeští volejbalisté přiživili šance na účast ve Final Four Světové ligy. Na úvod turnaje v Haagu nedali šanci Slovensku, které porazili hladce 3:0 (25:16, 25:23, 25:17).

Češi si připsali čtvrté vítězství v soutěži a ve dvanáctičlenné tabulce druhé divize se posunuli před pátečního soupeře na páté místo. Do něj postoupí tři nejlepší celky a pořádající Austrálie.

„Proti Slovensku je to vždycky speciální zápas, jsou trochu jako naši bratři. Bylo to důležité utkání, chtěli jsme takhle hrát a je fajn, že to vyšlo,“ řekl blokař Marek Beer. Právě na bloku český výběr soupeře výrazně předčil. Nejproduktivnějším hráčem zápasu byl s 18 body Jan Galabov.

Český tým má po sedmi zápasech stejnou bilanci jako čtvrtí Japonci, ale o bod méně. Před nimi je také Austrálie, která má automatickou účast v závěrečném turnaji.

V sobotu se svěřenci španělského kouče Miguela Falascy utkají s Korejci, kterým se pokusí vrátit porážku 2:3 z předminulého turnaje v Soulu. Posledním soupeřem pak bude v neděli domácí Nizozemsko, které v pátek asijskému celku nedovolilo uhrát také ani set.

Turnaj Světové ligy volejbalistů v Haagu

2. divize:

ČR - Slovensko 3:0 (16, 23, 17)
Sestava a body ČR:
Janouch 1, Hadrava 10, Beer 4, Holubec 7, Bartoš 4, Michálek 6, libero Pfeffer - Galabov 18, Finger 1, Zajíček 2, Habr. Trenér: Falasca.
Nejvíce bodů Slovenska: Mlynarčík a Lux po 6. Rozhodčí: Heckford (Brit.), Akinci (Tur.). Čas: 80 min. Diváci: 250.

Další utkání: Nizozemsko - Korea 3:0 (21, 16, 16).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž