Pavla Vincourová (vlevo) a Šárka Melichárková z Brna.

Pavla Vincourová (vlevo) a Šárka Melichárková z Brna. | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Brněnské volejbalistky vyrážejí do pohárové Evropy

  • 0
Konečně si zase zkusí něco jiného než české soupeřky v extralize. Volejbalistky KP Brno čeká úvodní duel prvního kola Poháru CEV proti Mariboru Branik.

Slovinky přivítají svěřenkyně trenéra Ondřeje Marka od 18 hodin v hale Vodova a rády by se pokusily navázat na loňský rok, kdy sice z tohoto poháru vypadly, ovšem v Challenge Cupu pak udivovaly soupeřky i sebe.

Letos, ač opět omlazené bez ranařek Strakové a Útlé, si troufají na postup. "Viděl jsem Maribor v Bratislavě při Středoevropské lize, prohrál 0:3 amyslím, že zápas v Brně je padesát na padesát," míní Marek. "Proti loňsku mají novou nahrávačku a libero," přidává poznatky.

Stačí trenérské pozorování k tomu, aby hráčky byly na vše připravené? "Nestačí. Vždycky až na hřišti poznáme přesně, koho máme proti sobě, i když se trenér snaží a pracuje po nocích," směje se smečařka Sandra Onderková.

I ona je mírná optimistka, což se vloni říct nedalo, protože polská Gornicza byla nad brněnské síly. "Tenhle soupeř je přijatelnější," míní.

O postupu v případě stavu 1:1 na utkání rozhoduje zlatý set, který už loni Královopolanky úspěšně okusily.

Poslední ligová utkání se brněnskému družstvu herně vydařila, byť s Prostějovem prohrálo, Olomouc však dokázalo zdolat 3:2.

"Už se těšíme na konfrontaci s někým, koho neznáme, v lize je to pořád stejné," má radost Onderková.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž