Benátky odehrají část zápasů v Boleslavi

Benátky n.J. - Vladimír Němeček jako hrající trenér, Václav Němeček mladší jako hrající manažer a jejich otec Václav Němeček starší jako šéf klubu. Tenhle rodinný podnik z Benátek nad Jizerou je nováčkem volejbalové extraligy. „Kouče ale hledáme nového. Brácha toho má hodně a uvítal by to,“ prozradil Václav Němeček mladší.

Benátky vědí, že budou hrát extraligu. Další konkrétní informace zásadního typu však scházejí.

„Posily? Jednáme. Jasno bude zhruba za měsíc,“ řekl manažer extraligového nováčka. „Rozpočet? Vlastně ještě přesně nevíme, o kolik více než v minulé sezoně budeme potřebovat.“

Benátky budou fungovat jako poloprofesionální klub. Hodně spoléhají na kvalitní spolupráci s radnicí, postupně oslovují potencionální sponzory. „Starosta je nám nakloněn. Vztahy s městem máme na velmi dobré úrovni,“ uvedl Václav Němeček.

Problémem klubu je hala, která nemá parametry pro nejvyšší soutěž. Volejbalisté v ní přesto některé zápasy odehrají.

„S každým ze soupeřů se snažíme domluvit na výjimce. Pokud to půjde, budeme hrát doma. Když ne, najdeme azyl v Mladé Boleslavi.“

Boleslavská sportovní hala je však velmi přetíženým zařízením. Už loni tam kluby těžko hledaly termíny. Hraje se tam nejvyšší soutěž futsalu a florbalu, hostují tam i další sportovní odvětví.

„Může se stát, že budeme muset přeložit zápas třeba ze soboty na neděli,“ přiznal Němeček.

Sportovní cíle nováčka jsou jasné. Záchrana v soutěži. Pokud se to podaří, v nové sezoně už by Benátky hrály ve své nové hale. „Dostavuje se, ale letos už se to nestihne,“ vysvětlil Václav Němeček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž