Na US Open se zdálo, že Serena Williamsová kariéru uzavřela, jenže v říjnu už zase mluvila o návratu. A byť letos extravagantní Američanka herně tápala, pokaždé dokázala přitáhnout obří pozornost. | foto: AP

Tápání ženského tenisu. Mizí osobnosti, krachly vztahy s Čínou, chybí diváci

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Glasgow (Od našeho zpravodaje) - Jistě, dokonalost je vzácná. Nicméně v říši báječných dam s raketou to v poslední době hapruje až příliš. Po rozlučkách Bartyové a Sereny Williamsové či trápením Ósakaové a Raducanuové ztrácí WTA Tour globální šmrnc. A třeba nalepení týmového šampionátu na Turnaj mistryň působí skoro jako naschvál.

Kapitán Pála se při své dosud poslední reprezentační misi na BJK Cupu proměnil v krizového manažera. Krejčíková mu z právě skončených Masters nepřiletěla vůbec. Siniaková dorazila na poslední chvíli. Vondroušová se částečně šetřila na následující menší turnaje, na nichž si chce po zranění zasloužit povýšení na žebříčku. Plíšková na samém sklonku sezony postrádala formu a vůbec si nevěřila. Ani Muchová se necítila zrovna fanfárově.

Pála nechtěl poroučet jako diktátor, a tak chvílemi zoufale lepil sestavu, což stačilo na vítězství nad Polskem a USA, nikoliv však už v semifinále na pozdější šampionky ze Švýcarska.

Kapitánovy trable do značné míry způsobil nepořádek v ženské tenisové říši. Poslední dvě akce, které měly rok 2022 vyšperkovat, se v kalendáři takřka překrývaly. Jejich organizátoři, WTA a ITF, si navzájem nevyšli vstříc. Navíc je spojila jedna neřest. Nadměrný výskyt prázdných sedaček.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga