Z bývalé tenistky Jaegerové je jeptiška

  • 2
Cincinnati - Razantní změnu ve svém životě udělala bývalá druhá tenistka světového žebříčku Andrea Jaegerová. Z jednačtyřicetileté Američanky, která ještě coby zázračné dítě postoupila v roce 1982 do finále Roland Garros, se minulý týden stala jeptiška.

Jako sestra Andrea se stará o děti nemocné rakovinou, kterým se dosud snažila pomáhat prostřednictvím nadace za podpory řady celebrit.

Jednou z nich je modelka Cindy Crawfordová, která je blízkou přítelkyní Jaegerové a jako první se dozvěděla o jejím plánu. "Stát se jeptiškou je hodně radikální krok, ale nemůže potlačit to, k čemu je předurčena," řekla Crawfordová magazínu People.

Impulz ke vstupu do řádu dal prý Jaegerové začátkem roku sen, který ji zavedl do kláštera. "Mojí průvodkyní byla Kateřina Sienská, jejímž posláním bylo pomáhat nemocným potřebným a trpícím," uvedla bývalá hráčka, které se prý po tenisu nestýská.

"Bůh mě chtěl na určitém místě a stalo se, že pomáhám dětem s rakovinou. Dělám to ráda," prohlásila.

Jaegerová měla přitom od raného mládí namířeno k zářné sportovní kariéře. Pod vedením otce Rolanda začala hrát v osmi letech a ve čtrnácti vstoupila mezi profesionálky.

V roce 1982 už byla ve finále pařížského grandslamu, v další sezoně si zahrála o titul ve Wimbledonu, v obou případech podlehla Martině Navrátilové.

Už v 19 letech ukončilo její kariéru zranění ramena. Poté začala pomáhat vážně nemocným dětem. Do projektů její nadace se zapojili například tenisté Andre Agassi, Pete Sampras či herec Kevin Costner.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga