Lucie Šafářová

Lucie Šafářová | foto: AP

Uspět proti Venus znamená být naprosto fit, řekla nedoléčená Šafářová

  • 4
Melbourne (Od spolupracovníka iDNES.cz) - Tréninkový výpadek z důvodu zranění se podepsal pod krutou porážkou Lucie Šafářové v úvodním kole Australian Open. Nejlepší česká tenistka přiznala, že aby proti hráčce formátu Venus Williamsové mohla pomýšlet na úspěch, je třeba být především zdravotně v pořádku.

"Zranila jsem se při zápase prvního kola na turnaji v Hobartu, kde jsem si při jednom úderu natáhla prsní sval," vysvětlila původ svého zranění Šafářová. Lékař jí doporučil deset dní klidu. "Nemohla jsem tak pořádně trénovat a dnes to bylo znát," povzdechla si po zápase trvajícím 71 minut.

Věří, že kdyby hrála proti jiné soupeřce, snad by i postoupila. Ale proti formátu Williamsové to prostě nešlo. "Hrát proti Venus bez stoprocentního servisu a returnu opravdu nejde."

Lucie Šafářová (vlevo), Venus Williamsová

Lucie Šafářová (vlevo) gratuluje Venus Williamsové k postupu do druhého kola

Postižené místo měla zatejpované, v prvním setu bolest necítila. "Ale zázraky se nedějí, stačit to nemohlo. Mrzí mě to, sezonu jsem začala velmi dobře v Brisbane, tohle zranění včetně těžkého losu mě ale přibrzdilo."

Čtvrtfinalistka turnaje z roku 2007 věří, že se dá brzy do pořádku. V Melbourne ji s Kanaďankou Wozniakovou čeká ještě čtyřhra. "Pak už snad budu moci trénovat naplno. Takže můj start ve Fed Cupu první únorový víkend by doufám neměl být ohrožen."

, pro iDNES.cz

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga