Kateřina Siniaková | foto: AP

Siniaková ani Hradecká si v Tchaj-peji čtvrtfinále dvouhry nezahrají

  • 14
Dvě české tenistky vypadly na turnaji v Tchaj-peji ve druhém kole dvouhry. Nasazená pětka Kateřina Siniaková prohrála za 63 minut s Číňankou Pcheng Šuaj 1:6, 3:6. Lucie Hradecká podlehla turnajové jedničce Elině Svitolinové z Ukrajiny 4:6, 5:7.

Dvacetiletá Siniaková, jež zahájila sezonu ziskem premiérového titulu v čínském Šen-čenu a je čtyřicátá ve světovém žebříčku, se potýkala v pondělí v Tchaj-peji s nevolností, přesto zvládla třísetovou bitvu s Kazaškou Galinou Voskobojevovou. Na Pcheng Šuaj, 71. hráčku pořadí WTA, však nestačila.

Rodačka z Hradce Králové sice začala brejkem, ale pak třikrát ztratila servis i šest gamů v řadě. Ve druhém setu se držela do stavu 2:2, od té chvíle opět dominovala jedenatřicetiletá Číňanka.

Oplatila tak Siniakové, která se po návratu domů poprvé zapojí do přípravy fedcupového týmu na ostravský duel proti Španělkám, měsíc starou prohru právě z turnaje v Šen-čenu, kde na sebe narazily v prvním kole.

Hradecká se proti turnajové jedničce dlouho držela, jenže využila z dvanácti brejkbolů jen jeden a v klíčových chvílích doplatila na chyby. Svitolinová nicméně proměnila až pátý mečbol.

Ze tří českých tenistek tak bude hrát o semifinále jen Lucie Šafářová, v pátek ji čeká šestá nasazená Japonka Misaki Doiová. Siniaková s Hradeckou si potom aspoň částečně spravily náladu v deblu, v němž postoupily do semifinále.

Turnaj žen v Tchaj-peji

tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů

Dvouhra - 2. kolo:
Svitolinová (1-Ukr.) - Hradecká (ČR) 6:4, 7:5
Pcheng Šuaj (Čína) - Siniaková (5-ČR) 6:1, 6:3
Stosurová (2-Austr.) - Jakupovičová (Slovin.) 3:6, 7:5, 6:3
Ču Lin (Čína) - Naraová (Jap.) 4:6, 6:1, 6:2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hradecká, Siniaková (2-ČR) - Chan Chin-wei, Melicharová (Tchaj-wan/USA) 7:5, 6:4

Venus Williamsová po finále v Melbourne propadla v Petrohradu

Finalistka grandslamového Australian Open Venus Williamsová vypadla na turnaji v Petrohradu hned po svém prvním utkání. Z pozice čtvrté nasazené hráčky měla šestatřicetiletá Američanka v úvodním kole volný los, ve druhém uhrála proti Kristině Mladenovicové z Francie jen čtyři gamy a podlehla 3:6, 1:6.

RYCHLÝ KONEC. Venus Williamsová na turnaji v Petrohradu odehrála pouze jeden zápas.

Zatímco v Melbourne světová jedenáctka Williamsová vydržela v turnaji celé dva týdny, vyhrála šest utkání a nestačila až ve finále na svoji sestru Serenu, v Rusku byla ze hry po pouhých 56 minutách. O třináct let mladší a o 40 míst v žebříčku hůře postavená soupeřka jí v prvním vzájemném utkání pětkrát vzala podání. Sama ztratila servis jen jednou a postoupila do čtvrtfinále.

Turnaj žen v Petrohradu

tvrdý povrch, dotace 776 000 dolarů

Dvouhra - 2. kolo:
Mladenovicová (Fr.) - V. Williamsová (4-USA) 6:3, 6:1
Vesninová (5-Rus.) - Cornetová (Fr.) 2:6, 6:3, 6:3
Vinciová (6-It.) - Petkovicová (Něm.) 6:4, 6:4
Cibulková (2-SR) - Vekičová (Chorv.) 6:2, 6:2

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga