Tři Češi prošli do hlavní soutěže ECM Cupu

Praha - Tři domácí hráči a podle očekávání také Francouz Patience prošli do hlavní soutěže pražského ECM Cupu. V kvalifikaci velmi kvalitně obsazeného challengeru prokázali nejvíce tenisového umu a také potřebného štěstí Češi František Čermák, Tomáš Zíb a Lukáš Dlouhý a spolu s nimi také francouzský hráč. Hlavní soutěž se rozjede v pondělí na pražské Štvanici.

Nedělní program kvalifikace turnaje dotovaného 50.000 dolary sice pozdržel dopolední déšť, ovšem i tak se podařilo vše stihnout. Zatímco Olivier Patience potvrdil roli velkého favorita kvalifikačních bojů, třeba Tomáš Zíb byl hodně blízko překvapivému konci. Jaroslav Levincký na něj měl mečbol, ovšem Zíb dokázal nebezpečí odvrátit a dojít k vítězství 3:6, 6:3, 7:5 a hlavně postupu. Velmi dobře se prezentoval František Čermák, který vyřadil nejprve Petra Dezorta a poté také Němce Herma-Zahlavu.

Nejvýše nasazeným hráčem pro hlavní soutěž bude Jan Vacek. Český daviscupový reprezentant vyzve v úvodním kole loňského finalistu Jana Hernycha. Zápasy se hrají od 10.30 hodin na pražské Štvanici. Mezi nejvýše nasazenými jsou i další domácí hráči Michal Tabara a Ota Fukárek. Ze zahraničních tenistů jsou známá jména olympijského finalisty Di Pasqualeho, Korejce Leeho či Švýcarů Bastla a Heubergera.
Čtěte o turnaji

Výsledky - kvalifikace:
Dlouhý - Miketa (oba ČR) 7:6 (7:3), 6:1
Patience - Ascione (oba Fr.) 6:1, 6:1
Čermák (ČR) - Herm-Zahlava (Něm.) 6:4, 6:1
Zíb - Levinský (oba ČR) 3:6, 6:3, 7:5.



Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga