John Tomic

John Tomic | foto: Profimedia.cz

Tomic v akci. Otec australského tenisty zlomil sparingpartnerovi nos

  • 0
Tomic. To jméno jako by bylo v tenisovém světě synonymem průšvihu. Tentokrát však figuruje australský tenista Bernard Tomic pouze ve vedlejší roli. Hlavní na sebe převzal jeho otec a trenér John Tomic. Sparingpartnerovi svého syna zlomil nos a poranil krční obratel. V Madridu by kvůli tomu měl stanout před soudem.

Thomas Drouet byl v uplynulých dnech spatřen se zafixovaným nosem a krčním límcem. Zranění devětadvacetiletého Francouze jsou výsledkem tvrdého střetu s Johnem Tomicem v Madridu.

Podle francouzských médií byla rána Johna Tomice odplatou za to, že Drouet chránil Bernarda Tomice v hádce s otcem na turnaji v Monte Carlu.

Chorvatský rodák John Tomic a jeho syn, to je horká krev.

Bernard patří k mimořádným talentům, víc než turnajových titulů však má na kontě průšvihů. Před lety na sebe upozornil nabubřelým odmítnutím tréninku s tehdejší australskou superstar Lleytonem Hewittem. "Není dost dobrý," řekl.

Bernard Tomic

V dalších letech sbíral pokuty za rychlou jízdu autem, na čas přišel o řidičský průkaz. "Je to policejní šikana," bránil se.

Loni u něj doma zasahovala policie, kterou zavolali sousedi, když na balkoně spatřili souboj dvou nahých mužů. Jedním z nich byl mladý tenista.

Ani s otcem to není ideální vztah. Loni ho nechal tenista vykázat z hlediště na turnaji v Miami. "Je otravný. Vím, že je to můj táta, ale vytáčí mě. Chtěl bych, aby odešel, je to možné?" promlouval tehdy k hlavnímu rozhodčímu. Ten Johnu Tomicovi udělil napomenutí.

V Madridu odehrál první kolo proti Radku Štěpánkovi bez emocí. Prohrál, v hlavě měl totiž pravděpodobně jiné než tenisové starosti - jeho otec po potyčce s Drouetem údajně skončil ve vězení.

"Jen bych chtěl říct, že nejsem ve vězení, jak o mně psali," snažil se John Tomic obhájit telefonátem do redakce australského deníku The Age. Jenže na otázku redaktorky, zda v něm v uplynulých dnech byl, neodpověděl... Všechno prý objasní u soudu, před kterým byl měl stanout v průběhu pondělí.

V tenisovém světě nad ním vynesl tvrdý ortel bývalý šampion Australian Open Johan Kriek."Pokud otec jednoho hráče napadne jiného hráče, je to pobuřující.  John Tomic by měl být doživotně vyloučen z akcí ATP a WTA!" napsal na síti Twitter.

Australská tenisová federace zatím zaujala diplomatický postoj, nechce posuzovat situaci na základě zpráv médií.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga