SNAHA. Kateřina Siniaková se na Australian Open probojovala do finále juniorské

SNAHA. Kateřina Siniaková se na Australian Open probojovala do finále juniorské soutěže. | foto: Reuters

Úspěch. Příslib do budoucna, říká Langrová o finalistce Australian Open

  • 0
Dvě velká finále v posledních dvou měsících odehrála Kateřina Siniaková. Tenistka TK Sparta Praha sice na Orange Bowlu i na Australian Open podlehla Chorvatce Aně Konjuhové, přesto ředitelka pražského klubu Petra Langrová září nadšením: "Katka je velkým příslibem do budoucnosti."

První grandslam sezony odehrála Kateřina Siniaková na jedničku. Šestnáctiletá rodačka z Hradce Králové bojovala v Melbourne o titul, stejně jako na Orange Bowlu však nestačila na Konjuhovou.

O rok mladší Chorvatka patří na juniorském okruhu k největším soupeřkám talentované Češky. Jejich melbournské finále mělo speciální příchuť - vítězka se stala juniorskou světovou jedničkou. "Finále je opravdu skvělý úspěch, jen škoda, že ten poslední krok Katce nevyšel," přiznává Langrová.

Do klubu přinesl úspěch mladé tenistky euforii. "Máme pocit, že se nám konečně začalo v mládeži a juniorech dařit a koncepční práce směrem k závodnímu tenisu se začíná zúročovat. To je pro nás velice příjemné zjištění," netají šéfka pražského klubu.

Navzdory úspěchu by však nerada viděla Siniakovou, která se chce letos mezi juniorkami soustředit už pouze na grandslamové turnaje a ráda by vyzkoušela starty na podnicích ITF, pod příliš velkým tlakem.

"Vždyť je jí teprve šestnáct... Navíc je poměrně drobná. Všechno má svůj čas, trenér a její rodiče se musí rozhodnout, jak sestaví její turnajový plán na celou sezonu," říká Langrová.  "Hlavně nic neuspěchat."


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga